Dotze persones finalitzen un curs del SOM per formar gestors de magatzem


  • Comparteix:

Dotze persones han finalitzat aquesta setmana el curs per formar gestors de magatzem que ha organitzat el Servei d'Ocupació Municipal (SOM). Els alumnes han obtingut un certificat acreditatiu i el carnet de conductor de carretons elevadors, i tres d'ells ja han trobat feina en empreses del sector.

Des del passat mes de novembre i fins aquesta setmana, 12 persones han participat al curs de formació de gestors de magatzem organitzat pel Servei d'Ocupació Municipal (SOM), subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. El curs, que ha tingut una durada de 134 hores, estava dirigit a persones de més de 25 anys en situació d'atur, amb l'objectiu d'afavorir la inserció laboral dels participants en l'àmbit logístic, i en concret com a operaris de carretons elevadors.

El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha explicat que es tracta d'un perfil professional molt demandat i que una de les prioritats del SOM és ajustar les ofertes de formació a les necessitats del mercat.

Toni Ramon

Hem ofert el carnet i formació en una tècnica molt demandada per diferents empreses de la comarca. Intentem afinar la punteria entre les demandes del sector i les necessitats de formació.


El programa ha combinat la formació teòrica amb les pràctiques en diverses empreses. Els alumnes que han finalitzat el curs han obtingut un certificat acreditatiu i el carnet de conductors de carretons elevadors, que els permetrà accedir als llocs de treball amb aquest perfil professional.

A data d'avui, tres dels participants al curs ja han trobat feina. Els organitzadors revisaran aquesta situació laboral als 3 i 6 mesos després de la finalització del curs, amb la finalitat de fer una valoració més acurada del curs de formació ocupacional com a eina d'inserció laboral. L'objectiu és que a mig termini almenys el 70% dels alumnes s'hagi col·locat en una empresa del sector. Toni Ramon.

Toni Ramon

El dia després d'acabar elk curs, 3 persones ja tenien feina. Esperem que amb un marge de 2 o 3 mesos aconseguim una ocuopació del 70 o 80%, que és l'objectiu del SOM.


Les matèries d'aquest curs han estat impartides per l'Institut Català d'Ensenyament Industrial (ICEI) i la docència ha anat a càrrec de Joan Ortiz Salmeron.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.