El xiprer de Can Quitèria evoluciona bé després del trasllat i es troba en perfecte estat


  • Comparteix:

El xiprer de Can Quitèria es troba en perfecte estat de salut, segons l'àrea de Medi Ambient. L'arbre, que forma part del patrimoni natural de Sant Cugat, va haver de ser traslladat per permetre les obres de la futura plaça de Can Quitèria. El nou espai urbà inclou la construcció d'un edifici d'habitatges i d'un aparcament soterrat.

Després del trasllat, el xiprer ha brotat en la capçada, símptoma que l'evolució de l'arbre és positiva. D'altra banda, el xiprer ha perdut fullatge a la part de la zona baixa per culpa de l'estrès del trasllat i per la pols de les obres de la futura plaça de Can Quitèria.

En una visita a la zona, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha comprovat que els tractaments filosanitaris han impedit la proliferació de plagues en el xiprer. El seguiment de l'arbre continuarà per controlar possibles brots de plagues i malalties que puguin afectar-lo, especialment a finals d'hivern i principis de primavera.

Segons els tècnics, l'evolució del xiprer és positiva, però cal tenir present que l'arbre encara pateix una situació d'estrès derivada del trasplantament. Aquesta situació durarà fins que el xiprer es pugui expandir i tornar a arrelar. Per aquest motiu, un cop acabats els treballs bàsics de les obres a l'entorn del xiprer, es faran rebliments amb terres per engrandir l'espai d'expansió de les arrels.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.