La plaça de Barcelona compta un Nadal més amb el tradicional pessebre


  • Comparteix:

L'ornamentació vegetal inclou espècies típiques del Mediterrani

L'ornamentació vegetal inclou espècies típiques del Mediterrani

La plaça de Barcelona compta, un any més, amb el tradicional pessebre instal·lat per l'àrea de Medi Ambient i els veïns de la plaça. La instal·lació d'enguany està inspirada en un dels conreus tradicionals del Vallès, la vinya, i consta de les figures habituals cedides pels veïns de la zona i d'una ornamentació vegetal amb espècies típiques de la Mediterrània.

Els veïns, com és habitual, han posat les peces del pessebre mentre que l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament ha instal·lat la resta del conjunt, des de la sorra que serveix de base al pessebre fins a la vegetació i l'ornamentació.

Amb la voluntat d'aproximar més la representació del pessebre al paisatge natural i humanitzat de la comarca i de la nostra ciutat, la instal·lació d'aquest any està inspirada en un dels conreus tradicionals del Vallès, avui dia pràcticament inexistent, com és la vinya.

Així, al costat del pessebre, hi ha traces de conreus de vinya i ceps entre rocams. Al costat del naixement, i complementat amb vegetació típica de Collserola, hi ha arbusts com romaní, espígol, farigola i plantes com heures i rosers. Es tracta de vegetació de baix consum hídric i de fàcil manteniment.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.