Sant Cugat és la seu de l'Associació de Famílies de Múltiples de Catalunya


  • Comparteix:

L'entitat demana més ajudes específiques a les administracions públiques

L'entitat demana més ajudes específiques a les administracions públiques

L'Associació de Famílies de Múltiples de Catalunya, constituïda recentment a Sant Cugat, demana a l'Ajuntament que realitzi un cens de famílies amb bessons o trigèmins per definir polítiques específiques per ajudar aquest col·lectiu. L'associació també reclama a la Generalitat que ampliï les condicions per acollir-se a les ajudes contemplades a la Llei de suport a les famílies.

Sant Cugat és la seu de la recentment constituïda Associació de Famílies de Múltiples de Catalunya, que agrupa famílies amb part múltiples, ja sigui bessons, trigèmins o més. Aquest col·lectiu reclama més ajudes de les administracions per evitar que algunes famílies hagin d'afrontar situacions 'crítiques' derivades del naixement simultani de dues o més criatures. Així ho ha dit la presidenta de l'associació, la santcugatenca Àgata Rasero.

Àgata Rasero

Quan una família té 2, 3 o més fills de sobte es col·loca en una situació difícil i de vegades crítica. Creiem que la societat en general i les administracions no en són prou conscients. Demanem ajudes específiques.


En concret, l'associació demana a l'Ajuntament que realitzi un cens de famílies amb parts múltiples per conèixer exactament les necessitats globals d'aquest col·lectiu i dissenyar polítiques per atendre-les. Àgata Rasero.

Àgata Rasero

A l'Ajuntament li demanem un cens de famílies en aquesta situació per poder definir polítiques acurades en relació a aquest col·lectiu.


L'associació reivindica a la Generalitat, a més, que ampliï les condicions per atorgar les ajudes per parts múltiples que es preveuen a la Llei de suport a les famílies aprovada el 2003 pel Parlament de Catalunya.

L'Associació de Famílies de Múltiples de Catalunya ha celebrat a Sant Cugat la seva primera trobada formal d'ençà de la constitució de l'entitat, una reunió en què han participat una vuitantena de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.