Cal Gerrer acollirà un museu sobre la família Cabanas Alibau d'aquí a dos anys


  • Comparteix:

Els propietaris estan buscant una empresa que vulgui obrir un restaurant als baixos de l'edifici

Els propietaris estan buscant una empresa que vulgui obrir un restaurant als baixos de l'edifici

Les obres de rehabilitació de Cal Gerrer, l'antiga fàbrica de ceràmica de la família Arpí situada des de fa 150 anys a la plaça d'Octavià, han començat ja i estaran enllestides d'aquí uns dos anys. Els treballs serviran per adequar l'immoble, que acollirà un museu sobre la família Cabanas Alibau i un restaurant als baixos.

La durada prevista de les obres de rehabilitació de Cal Gerrer és d'uns 13 mesos, tot i que l'edifici no estarà a punt per acollir el museu sobre el llegat dels Cabanas Alibau fins d'aquí uns dos anys. La intenció del president de la Fundació Cabanas, Frederic Cabanas, és que els treballs, dirigits per l'arquitecte Manel Fuster, serveixin perquè l'immoble recuperi la seva fesomia originària, quan Cal Gerrer era la seu de la Terrisseria Arpí.

Frederic Cabanas

Volem rehabilitar la casa per deixar-la el més semblant possible a com era originàriament i donar-li un sentit cultural perquè la gent ho pugui aprofitar.


En aquest sentit, Cabanas ha explicat que es tornaran a fer les peces de ceràmica que guarnien fa 150 anys la façana de l'edifici i es negociarà amb l'Ajuntament per poder recuperar alguns elements procedents de la fàbrica que, segons Frederic Cabanas, estan dipositats als magatzems municipals.

L'edifici, que va acollir durant tres generacions la fàbrica de ceràmiques de la família Arpí i últimament era una casa d'inquilins, es convertirà ara en la seu de la Fundació Cabanas i en un museu sobre el llegat cultural dels Cabanas Alibau. La planta baixa tornarà a ser un restaurant, segons ha explicat Frederic Cabanas.

Frederic Cabanas

La part baixa serà un restaurant, com sempre. Cap al 1860 havia estat un dels primers cafès del poble. Estem buscant algú a qui li interessi. La resta serà la Fundació Cabanas, on farem un museu dedicat als tres germans Cabanas Alibau.


Cabanas, que té la intenció de buscar un espai a Cal Gerrer per instal·lar-hi la seva col·lecció sobre Marylin Monroe, ha explicat que el més difícil ha estat desallotjar en els últims anys els inquilins que vivien en aquest immoble.

Frederic Cabanas ha indicat que el finançament de les obres de Cal Gerrer es farà a través de la iniciativa privada, tot i que esperen que l'Ajuntament faci alguna aportació tenint en compte que es tracta d'un edifici catalogat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.