Veïns de Mira-sol reclamen la cimentació d'un tram de riera per acabar amb el mosquit tigre


  • Comparteix:

Una vintena de veïns reclamen que se cimenti o es construeixi una galeria al tram de riera entre els carrers Equador i Sant Albert de Mira-sol per evitar l'acumulació d'aigua estancada que propicia la proliferació del mosquit tigre. Els veïns denuncien també que l'Ajuntament ha donat llicències de construcció a dos habitatges a tocar de la riera sense l'autorització de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). L'equip de govern assegura, però, que compten amb un informe favorable d'aquest organisme.

25 veïns de la zona han fet arribar un escrit a l'Ajuntament on reclamen que se cimenti o es construeixi una galeria al tram de la riera entre els carrers Equador i Sant Albert, perquè l'actual desnivell provoca l'estancament d'aigua i això propicia la proliferació del 'mosquit tigre'. Segons els signants, l'Ajuntament no ha respost a la reclamació de netejar amb regularitat la riera per impedir la formació de tolls d'aigua on cria l'insecte i només va fer-se una neteja a finals de l'estiu passat.

Els veïns de la zona afegeixen, a més, que el consistori ha donat permís per construir dues vivendes al costat de la riera i que, segons una inspecció de l'ACA, les obres no respecten la zona de servitud de cinc metres establerta ni compten tampoc amb l'autorització per part d'aquest organisme.

Un dels veïns afectats, Jaume Massanés, ha subratllat que la denúncia no va en contra dels propietaris dels terrenys, que serien els primers perjudicats en cas d'inundació. Massanés demana a l'Ajuntament que suspengui provisionalment les obres i treballi amb l'ACA per adaptar-les a la normativa vigent.

Jaume Massanés

L'ACA aturarà les obres perquè incompleixen la normativa. En cas d'inundació, aquests veïns serien els principals perjudicats.


Des de l'Ajuntament, però, la tinenta d'alcalde de Territori de l'Ajuntament, Mercè Conesa, ha assegurat que abans de donar les llicències es va comprovar que hi havia un informe de l'ACA on es deia que aquell tram 'no era riera'.

Mercè Conesa

El departament de llicències va comprovar si l'ACA havia emès un informe abans de donar el permís de les obres per a la zona.


Conesa ha afegit també que s'estudiaran les mesures corresponents en el cas que l'ACA hagi canviat de criteri pel que fa a aquestes obres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.