El Monestir acull el tradicional ofici de Sant Antoni Abat, que dóna el tret de sortida a la rua dels Tres Tombs de diumenge


  • Comparteix:

Una missa a l'església del Monestir ha donat el tret de sortida, aquest dimarts, a la festivitat de Sant Antoni Abat. La celebració continuarà aquest diumenge, amb la tradicional benedicció dels animals i la rua dels Tres Tombs pels carrers del centre de la ciutat.

Un centenar de persones han assistit aquest dimarts al matí a la missa solemne de Sant Antoni Abat, oficiada pel rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, mossèn Blai Blanquer. L'ofici ha acabat, com ja és tradicional, amb el repartiment dels panets beneïts entre els assistents.

Mossèn Blai Blanquer ha explicat que la vinculació de Sant Antoni Abat amb la protecció dels animals prové del fet que tradicionalment se l'ha representat acompanyat d'un porc, que simbolitzava les temptacions de l'home.



Després de la missa d'aquest dimarts, que ha anat seguida del tradicional esmorzar al restaurant La Bolera, els actes de celebració de la festivitat de Sant Antoni Abat continuaran diumenge, amb la rua dels Tres Tombs i la benedicció dels animals. Un dels responsables de la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat, Josep Masó, ha recordat que la celebració tenia un ressò especial quan Sant Cugat era un poble.



De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, ha apostat per mantenir el caràcter tradicional d'aquesta festivitat però afegint-li un nou significat més actual, el de l'amor per la natura.



Aquest diumenge, els actes dels Tres Tombs començaran a les 9 del matí amb un esmorzar de pagès al Pla del Vinyet. A les 11 sortirà d'aquest punt la rua, amb la presència dels Llancers de la Guàrdia Urbana de Barcelona, la banda de percussió i trompetes de l'Agrupació Cultural i Musical de Les Planes i d'una banda de Castellar del Vallès. Els banderers d'enguany seran els Amics dels Veterans i la Regalèssia, organitzadors de la Cavalcada de Reis.

Al migdia està prevista la benedicció de cavalleries al darrera del Monestir i el fi de festa arribarà a la tarda, a dos quarts de 7, amb un ball de Sant Antoni a la Unió Santcugatenca. Serà llavors quan es farà el repartiment de premis als millors carruatges de la rua i se sortejarà un xai i un porc entre els assistents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.