Les JERC reclamen que es tornin tots els 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

Les JERC es mostren satisfetes pel retorn de part dels 'papers de Salamanca', però reclamen la devolució de la totalitat dels documents catalans. Les joventuts republicanes anuncien el desplegament d'una pancarta per donar la benvinguda als documents davant de l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Les JERC fan una valoració positiva del retorn d'arxius catalans, però recorden que queda pendent la devolució de documents d'ajuntaments, partits, sindicats i particulars. Les joventuts independentistes han avançat que desplegaran una pancarta de benvinguda als documents i repartiran tríptics entre els santcugatencs per donar a conèixer l'origen de la reivindicació dels 'papers de Salamanca'.

El portaveu de les JERC, Ramon Puigneró, demana que tornin tots els documents.

Ramon Puigneró

Fem una valoració positiva, però lamentem que amb aquesta devolució no retornin tots els documents espoliats.


Puigneró també ha destacat la valentia del govern espanyol per fer aplicar la llei que permet el retorn dels documents, malgrat l'oposició de l'Ajuntament de Salamanca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.