L'Audiència Nacional continua deliberant avui sobre el futur dels 'papers de Salamaca'


  • Comparteix:

La Generalitat ajorna la inauguració de l'exposició sobre els 'papers' a l'espera de la decisió de l'Audiència

La Generalitat ajorna la inauguració de l'exposició sobre els 'papers' a l'espera de la decisió de l'Audiència

L'Audiència Nacional continua deliberant avui sobre el futur dels 'papers de Salamanca', amb l'objectiu de decidir si aixeca o si manté la suspensió cautelar del trasllat d'aquests documents a Catalunya. Els magistrats tenen 5 dies per donar una resposta al recurs presentat per l'Ajuntament salmantí. Com a conseqüència d'aquesta situació, la Generalitat ha ajornat, de moment, l'acte d'inauguració de l'exposició sobre el retorn dels 'papers' previst per aquest dimecres al Palau Moja de Barcelona.

L'Audiència Nacional no va decidir ahir sobre si es manté o s'aixeca la paralització del trasllat dels papers de l'Arxiu de Salamanca a l'Arxiu Nacional de Catalunya, després de la vista pública en què totes dues parts van exposar els seus arguments a favor i en contra de la suspensió cautelar del retorn dels documents.

D'una banda, l'advocat de l'Ajuntament de Salamanca ha defensat que el trasllat dels papers s'ha fet sense respectar la llei perquè s'han traslladat documents que no pertanyen a la Generalitat ni a òrgans dependents del Govern català, mentre que l'advocat de l'Estat sosté que en cap cas s'ha incomplert la normativa i que la paralització del retorn comportaria l'incompliment d'una norma aprovada pel Parlament.

Davant d'aquesta situació, la conselleria de Cultura ha emès un comunicat explicant que el govern català ha optat per ajornar indefinidament els actes de presentació i d'inauguració de l'exposició 'El retorn dels documents incautats a Catalunya' previstos per aquest dimecres al Palau Moja de Barcelona.

La suspensió afecta tant a l'acte solemne de rebuda previst pel migdia, i que havia d'estar presidit pel president català Pasqual Maragall i el president del Parlament, Ernest Benach, com a la inauguració de l'exposició, prevista per la tarda.

Des de la conselleria de Cultura admeten que de moment no existeix una data alternativa per celebrar aquests actes, a l'espera de la decisió que adopti l'Audiència Nacional sobre la suspensió cautelar del trasllat dels arxius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.