La FAV demana més inversió per reduir el temps d'espera en les especialitats mèdiques


  • Comparteix:

El col·lectiu reconeix que s'han reduit les llistes d'espera però creu que els terminis són excessius

El col·lectiu reconeix que s'han reduit les llistes d'espera però creu que els terminis són excessius

La Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat (FAV) considera 'insuficient' la reducció del temps d'espera per a especialitats mèdiques assolida en els darrers mesos. Tot i les millores, la FAV reclama més inversió econòmica a la conselleria de Salut per aconseguir llistes d'espera inferiors a un mes.

El temps d'espera per a la primera consulta d'una especialitat mèdica a Sant Cugat s'ha reduït des del març passat, a causa de l'increment de la plantilla i dels horaris de consulta. La conselleria de Salut ha aplicat aquestes mesures arran de la queixa presentada per la FAV al Síndic de Greuges a principis de l'any passat.

Malgrat això, la federació considera que la reducció encara és 'insuficient'. Segons la FAV, les llistes d'espera no haurien de superar els 30 dies, un període que només acompleixen dues especialitats ofertes a Sant Cugat: endocrinologia i psiquiatria. Escoltem el membre de la FAV, Josep Maria Àngel.

Josep Maria Àngel

Després de la queixa al Síndic de Greuges, hi ha hagut alguns canvis. Malgrat això, els considerem insuficients.


Pel que fa a les altres especialitats, dermatologia, oftalmologia, neurologia i pneumologia se situen en esperes superiors als tres mesos, una situació que la FAV titlla d'inacceptable. Per a una visita per a la resta d'especialitats - cardiologia, reumatologia, urologia, psicologia i otorinolaringologia - cal esperar entre dos i tres mesos aproximadament.

Per aquest motiu, Josep Maria Àngel demana més inversió econòmica per assolir terminis d'espera inferiors a un mes.

Josep Maria Àngel

Considerem que cal invertir més diners per reduir els temsp d'espera per a la primera visita de les especialitats mèdiques.


La FAV reclama que en el conveni entre la conselleria de Salut i la Mútua de Terrassa, entitat responsable del servei mèdic públic a Sant Cugat, es contemplin mesures per reduir els temps d'espera de les especialitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.