L'Ajuntament es veu impotent per ajudar una dona de 82 anys a punt de ser desnonada


  • Comparteix:

L'àrea de Serveis Socials assegura sentir-se impotent per ajudar una dona de 82 anys, veïna de Valldoreix, que està a punt de ser desnonada després que la seva vivenda hagi estat subhastada per pagar els deutes del seu fill, propietari de la finca. I és que l'Ajuntament ha ofert a la dona una plaça en una residència, però ella es nega a acceptar l'oferta i diu que no vol marxar de casa seva per culpa d'una estafa.

Serafina Cruz, de 82 anys, viu des de fa més de 40 anys al número 123 de l'avinguda del Baixador de Valldoreix. La seva vivenda va ser subhastada fa un any per saldar els deutes contrets per un dels seus fills amb una entitat financera, després que ella cedís en vida la vivenda als seus dos fills amb al condició que es farien càrrec d'ella i que no farien cap actuació a la casa sense el seu consentiments.
Ara, el comprador reclama la seva propietat, de manera que la dona està a punt de ser desnonada i dorm al porxo de casa seva, acompanyada dels seus gats.

Serafina Cruz diu que no vol marxar de casa seva i denuncia irregularitats en el procés de subhasta de la seva vivenda. La dona, a més, es queixa que no li van notificar formalment el desnonament.

Serafina Cruz

El 28 de desembre em vaig assabentar que em desnonaven gràcies a l'assistenta social, que va venir a dir-m'ho. De no ser així, el 13 de gener haurien vingut a fer-me fora.


L'Ajuntament, a través de l'àrea de Serveis Socials, ja coneixia el cas des de fa temps. I és que Serafina Cruz havia passat per mals moments anteriorment, quan es va veure obligada a buscar menjar als contenidors. Després va acollir-se a l'oferta d'utilitzar el centre de dia de la Residència Sant Cugat, però posteriorment va abandonar-lo per decisió pròpia.

Ara, els Serveis Socials de l'Ajuntament es veuen impotents per actuar davant la negativa de la dona a abandonar la vivenda i traslladar-se a una residència. Així ho explica el regidor de Serveis Socials, Enric Tomàs.

Enric Tomàs

No és un cas que ens vingui de nou. Des de Serveis Socials s'ha treballat amb ella des de fa temps. En el seu dia se li va fer una oferta per entrar en una residència i ara, si vol, continua tenint aquesta possibilitat. Però no la podem obligar.


Ara per ara, Serafina Cruz continua en una situació precària i des del 1998 subsisteix amb una pensió no contributiva que ara ascendeix a uns 300 euros i sense rebre cap ajuda familiar. La dona, de 82 anys, dorm a l'aire lliure i envoltada dels seus objectes personals, i puntualment rep visites d'alguns veïns que li donen alguna cosa per menjar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.