El model d'infermeria comunitària de Les Planes podria exportar-se en un futur a d'altres poblacions


  • Comparteix:

La consulta neix com una experiència pionera per apropar els serveis sanitaris bàsics als ciutadans

La consulta neix com una experiència pionera per apropar els serveis sanitaris bàsics als ciutadans

El model de nova infermeria comunitària de Les Planes podria exportar-se, en un futur, a d'altres poblacions de Catalunya. Així ho han assegurat des del departament de Salut de la Generalitat i des de Mútua de Terrassa, que han assegurat que aquesta és una experiència pionera que neix amb la voluntat d'acostar els serveis sanitaris bàsics a la població, especialment a les persones grans.

Des de fa unes setmanes, una infermera atén, a jornada completa, aquelles persones de les Planes que necessiten una atenció sanitària bàsica en temes que vagin des de la prevenció i la promoció de la salut fins a vacunacions, seguiment d'alguns tractaments, cures bàsiques o, fins i tot, atenció domiciliària.

Aquest consultori, ubicat al Casal de Gent Gran del districte, és una experiència pionera que respon a les demandes dels veïns i de l'Ajuntament però que s'emmarca també dins la voluntat del govern català de potenciar l'àmbit de la infermeria i acostar així els serveis sanitaris bàsics als ciutadans. Així ho ha explicat el director territorial de CatSalut, el doctor Joan Parellada.

Joan Parellada

Ara el departament està dibuixant un nou concepte d'infermeria més arrelat, més a prop de la gent, i això és el que intentem desenvolupar de manera pilot a Sant Cugat


En el mateix sentit s'ha expressat el director general de Mútua de Terrassa, Esteve Picola, que ha manifestat la seva satisfacció per poder engegar una iniciativa com aquesta, que segons ha dit, en un futur es podria implantar en d'altres poblacions.

Esteve Picola

Estem molt contents perquè tenim l'oportunitat de fer aquesta experiència pilot i apropar el servei i fer-lo més accessible a la població en temes de prevenció i promoció de la salut. I això potser es podrà exportar a altres llocs


De la seva banda, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha assegurat que Les Planes és un emplaçament idoni per engegar un servei d'aquestes característiques ja que és el districte que queda més allunyat del centre de la ciutat però també el que té un major percentatge de gent de més de 65 anys.

Lluís Recoder

A Les Planes hi ha més gent gran que a la resta de la ciutat. A Sant Cugat la gent de més de 65 anys representa el 10% de la població i a les Planes són el 22%. Per això i pel caràcter de llunyania era el lloc idoni per ubicar-hi aquest servei


Recoder ha remarcat també que la voluntat és que la responsable d'aquest servei faci una tasca molt activa, no només des de la pròpia consulta sinó també fent visites a domicili i implicant-se molt directament amb els veïns i usuaris de la infermeria.

Per poder engegar aquesta nova infermeria comunitària, s'ha arranjat una sala al Casal de Gent Gran de les Planes, que ja està equipada amb el material necessaria per assumir aquesta funció.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.