El semàfor de la Ronda Nord s'instal·larà més a prop de les vivendes, com reclamaven els veïns


  • Comparteix:

Ajuntament i veïns arriben a un acord després d'analitzar l'informe d'Ole Thorson

Ajuntament i veïns arriben a un acord després d'analitzar l'informe d'Ole Thorson

L'àrea de Mobilitat i l'associació de veïns de Can Magí han arribat finalment a un acord sobre la ubicació del semàfor de la Ronda Nord. Els veïns consideren que l'equip de govern els ha donat la raó, ja que el lloc escollit es troba més a prop de les vivendes en relació al projecte inicial de l'Ajuntament. El regidor de Mobilitat, Josep Romero, s'ha mostrat satisfet per haver pogut consensuar una solució segura i tècnicament viable.

Després de mesos de converses i d'un dictamen independent de l'expert en mobilitat Ole Thorson, l'equip de govern i l'associació de veïns de Can Magí han arribat ja a acord sobre la ubicació del semàfor que ha de permetre creuar amb seguretat la Ronda Nord. Finalment, es col·locarà a uns 100 metres de la benzinera, més lluny de la rotonda de Joan Amades i més a prop de les vivendes del que estava previst inicialment en el projecte de l'Ajuntament, tal com demanaven els veïns de la zona.

El regidor de Mobilitat, Josep Romero, considera satisfactori l'acord assolit, que segons ha dit se situa a mig camí de les dues posicions en conflicte. Romero es felicita per haver consensuat una solució segura i tècnicament viable.

Josep Romero

La decisió és satisfactòria perquè ha estat consensuada. Nosaltres volíem col·locar-lo en una altra banda, com també recomanava Thorson, però si els veïns estan d'acord amb aquesta solució i és tècnicament possible ho veiem bé.


La ubicació final del semàfor més a prop de les vivendes anirà acompanyada de mesures addicionals de seguretat, que passaran per reforçar la senyalització avisant de la presència del semàfor i de la limitació de la velocitat a un màxim de 40 quilòmetres per hora.

L'associació de veïns de Can Magí, de la seva banda, considera que l'acord assolit és satisfactori i dóna la raó a la postura veïnal. Així ho ha dit el president de l'entitat, Joan Abad, en declaracions al magazín 'Sant Cugat a Fons' d'aquesta emissora.

Joan Abad

L'informe Thorson reconeixia que es podia ubicar el semàfor més a prop de les vivendes, com havíem reclamat nosaltres. La regidoria de Mobilitat s'ho ha replantejat i ens ha donat la raó.


Abad assegura que la instal·lació del semàfor permetrà donar-li un tractament més urbà a aquest tram de la Ronda Nord, el més proper a les vivendes, però afegeix que encara queden problemes per resoldre pel que fa a la connectivitat del barri.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.