Arcadi Oliveras confia en les accions d'economia local per superar la pobresa a l'Àfrica


  • Comparteix:

El president de la Unipau ha participat al FSM de Bamako, a Mali

El president de la Unipau ha participat al FSM de Bamako, a Mali

La pobresa dels països africans es pot combatre amb petites accions d'economia local. Aquesta és una de les conclusions del Fòrum Social Mundial de Bamako, a Mali, que s'ha celebrat durant el mes de gener i que ha comptat amb la participació d'una seixantena de catalans, entre ells el president de Justícia i Pau, el santcugatenc Arcadi Oliveras.

Un any més, Arcadi Oliveras -president de l'ONG Justícia i Pau i de la Universitat Internacional de la Pau, amb seu a Sant Cugat- ha participat a la principal trobada global del moviment 'altermundista'. En la seva sisena edició, el Fòrum Social Mundial ha decidit multiplicar-se i s'ha celebrat de manera descentralitzada a tres continents diferents, entre ells a l'Àfrica.

A la capital de Mali, Bamako, les discussions s'han centrat, entre d'altres temes, en els fluxes migratoris sud-nord i en els anomenats 'fets de Melilla'. Així ho ha explicat Arcadi Oliveras als micròfons del magazín 'Sant Cugat a Fons' d'aquesta emissora.

Arcadi Oliveras

Es va parlar molt de Ceuta i Melilla. Mali era probablement el principal país d'origen de les persones que van quedar atrapades a les tanques i que van haver de retornar al seu país en penoses condicions.


La visió africana dels desequilibris econòmics i de les vies per superar-los ha estat, segons Oliveras, un dels principals atractius del Fòrum Social d'enguany. El president de l'ONG Justícia i Pau i de la Unipau confia en les 'petites accions d'economia local' perquè els països africans surtin de la pobresa.

Arcadi Oliveras

Són gent esperançada. Una frase ho resumia molt bé: 'Les petites accions d'economia local ens faran sortir de la pobresa'. No podem esperar a les multinacionals.


Oliveras ha criticat el poc ressò mediàtic que ha generat la trobada del moviment per una altra globalització a Mali, en contraposició a la gran atenció que ha despertat el seu contrapunt liberal, el Fòrum Econòmic Mundial de Davos. La propera convocatòria del Fòrum Social se celebrarà a Kènia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.