CatSalut diu que s'estan intentant reequilibrar els recursos humans dels CAPs de Sant Cugat i reduir les llistes d'espera


  • Comparteix:

Segons les dades, l'any 1992 un 55% dels santcugatencs feia servir la sanitat pública i avui la xifra ja supera el 80%

Segons les dades, l'any 1992 un 55% dels santcugatencs feia servir la sanitat pública i avui la xifra ja supera el 80%

El departament de Salut de la Generalitat assegura que s'està treballant per reduir les llistes d'espera d'algunes especialitats sanitàries al nostre municipi. Des de CatSalut asseguren que treballen conjuntament amb Mútua de Terrassa per anar equilibrant els recursos humans dels CAPs de la ciutat en funció d'una demanda que, en els darrers 10 anys s'ha incrementat molt. D'altra banda, recorden que ja hi ha previst un 3er. CAP, el projecte del qual es farà l'any vinent.

En resposta a les demandes de la FAV de Sant Cugat, que continua denunciant llistes d'espera excessives i demana més inversió en sanitat per part de la generalitat, el director territorial de CatSalut, el doctor Joan Parellada, ha reconegut que des del departament s'estan fent esforços per acostar diferents especialitats a Sant Cugat però també per reduir les llistes d'espera.

En aquest sentit, ha recordat que ja hi ha previst un tercer CAP, el projecte del qual s'ha de fer l'any vinent, i ha afegit que treballen amb Mútua de Terrassa per mirar de reequlibrar els recursos humans dels dos CAPs actuals. Segons el doctor Parellada, des de fa uns anys s'ha incrementat l'ús que fan els santcugatencs de la sanitat pública i això ha provocat desviacions que, poc a poc, es van corregint.

Joan Parellada

Pel que fa a recursos humans, veníem d'una època amb ratios alts però amb una demanda baixa. Progressivament ho estem rectificant perquè la demanda dels santcugatencs ha augmentat


En el mateix sentit s'ha expressat el director general de Mútua de Terrassa, Esteve Picola, que ha reconegut que sempre hi ha desajustaments que cal anar corregint i s'ha felicitat de l'increment que ha registrat l'ús de la sanitat pública a Sant Cugat en els darrers anys.

Esteve Picola

L'any 92, les dades que tenim diuen que el 55% de la població censada utilitzava els serveis públics. L'any 2002 ratllava el 60% i avui sobrepassa el 80%. Un dels factors és que la població troba que l'oferta és prou correcta


De la seva banda, l'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha reiterat la seva preocupació per les excessives llistes d'espera d'algunes especialitats, i ha demanat solucions com el tercer CAP i el futur hospital.

Lluís Recoder

Aquest és un tema que ens preocupa i estem a l'espera que es vagin aportant solucions com les llistes d'espera d'algunes especialitats i estem a l'espera de solucions més definitives com la construcció del 3er. CAP o del futur hospital


Recordem que la FAV Sant Cugat ha denunciat aquesta problemàtica en reiterades ocasions i que fins i tot va presentar una queixa al Síndic de Greuges de Catalunya, que ha fet recomanacions a la Generalitat per solucionar el problema. Actualment, des de la FAV han reconegut una certa millora però consideren que encara no és suficient ja que hi ha especialitats que tenen 3 mesos d'espera.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.