L'Ajuntament reclama que s'acceleri la construcció del cinquè IES


  • Comparteix:

La consellera d'Educació creu que amb els equipaments previstos es cobrirà la demanda del municipi

La consellera d'Educació creu que amb els equipaments previstos es cobrirà la demanda del municipi

El departament d'Educació confia que amb les previsions de nous equipaments i ampliacions de centres docents contemplades al Pla Quadriennal de Construccions Escolars s'acabi de posar al dia el mapa escolar de Sant Cugat per als propers anys. L'alcalde la ciutat ha reclamat però que s'acceleri la construcció de l'onzena escola i, sobretot, del cinquè institut.

El Pla Quadriennal elaborat pel govern català, vigent fins el 2008, preveu a la nostra ciutat, l'ampliació del CEIP Ferran i Clua, amb la construcció d'una segona línia, l'ampliació de l'IES Leonardo da Vinci i la construcció de l'onzena i la dotzena escola de primària, del cinquè institut i de l'Escola Oficial d'Idiomes.

Amb aquesta previsió, la consellera Marta Cid considera que es donarà resposta a les necessitats del municipi. Cid ha assegurat que, tot i no tenir l'onzena escola per al curs vinent tal i com demanava l'Ajuntament, la demanda per al proper setembre estarà ben coberta.

Marta Cid

El curs vinent les necessitats d'escolarització les podrem assumir, amb la previsió que el curs següent tindrem una escola nova. I el que no farem serà deixar de treballar, ja estem posant fil a l'agulla per les noves construccions


Des de l'Ajuntament, l'alcalde Lluís Recoder, ha reconegut l'esforç d'aquests darrers anys per posar al dia els equipaments educatius però ha reclamat que es treballi amb urgència i s'acceleri la construcció de l'onzè CEIP, previst pel curs 2007-2008, i sobretot del cinquè IES, que la Generalitat apunta que podria trigar uns 4 anys. Escoltem Lluís Recoder.

Lluís Recoder

L'Ajuntament ja ha cedit formalment al departament d'Educació els terrenys per fer aquestes escoles i ara el que cal és que el departament doni totes les passes per posar en marxa aquesta escoles i especialment urgim que es faci el cinquè institut


D'altra banda, des del departament d'Educació han reiterat la voluntat de fer un edifici definitiu per l'Escola Oficial d'Idiomes però han remarcat que, tot i tenir-ho contemplat, aquesta no és la principal prioritat i que abans sempre passaran per davant els equipaments necessaris pel que fa a l'ensenyament obligatori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.