Un equip de sis persones s'encarregarà d'atendre porta a porta les llars afectades pel 'mosquit tigre'


  • Comparteix:

L'Ajuntament afirma que encara no ha tingut notícies de l'ordenança marc que ha d'elaborar la Generalitat per marcar les línies d'actuació dels municipis davant aquest insecte

L'Ajuntament afirma que encara no ha tingut notícies de l'ordenança marc que ha d'elaborar la Generalitat per marcar les línies d'actuació dels municipis davant aquest insecte

L'Ajuntament ha posat en marxa un cos format per 6 persones que s'encarregarà de fer un seguiment porta per porta d'aquelles cases que denunciïn problemes per la presència del mosquit tigre. D'altra banda, des del consistori continuen a l'espera que la Generalitat elabori l'ordenança marc que haurà de regular l'actuació dels ajuntaments per fer front a la plaga d'aquest insecte.

Tot i que encara no ha arribat la temporada de major activitat del mosquit tigre, l'Ajuntament de Sant Cugat ja s'ha posat en marxa per intentar minimitzar tan com sigui possible la presència d'aquest insecte i les molèsties que ocasiona a la població.

En aquest sentit, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha anunciat que l'Ajuntament ha incorporat, mitjançant un Pla d'Ocupació gestionat pel Servei d'Ocupació Municipal , un equip format per sis persones que s'encarregarà de detectar, informar i aconsellar les llars santcugatenques que puguin ser objectes dels atacs del mosquit tigre.

Eduard Pomar

Hem pogut consolidar un equip humà que farà visites, porta per porta, a les cases i actuï als llocs on hi hagi el mosquit tigre


D'altra banda, l'àrea de Medi Ambient està pendent encara de tenir l'ordenança marc que la Generalitat es va comprometre a realitzar l'any passat i que ha d'establir uns criteris d'actuació per a tots els municipis afectats per aquest insecte. Escoltem el director d'àmbit de Medi Ambient, Sebastià Cros.

Sebastià Cros

El Departament de Medi Ambient va assumir la responsabilitat de fer l'ordenança marc i oferir-la als Ajuntaments. Això va fer que deixéssim la redacció a l'espera del que determinés Medi Ambient. De moment, no tenim notícies


De moment, l'Ajuntament té pendent una nova reunió amb la Comissió Tècnica formada per representants dels diferents municipis afectats i per tècnics del govern català i que ha de servir per posar en marxa la campanya 2006 contra el mosquit tigre.

Recordem que, entre d'altres coses, aquesta comissió va elaborar l'any passat un protocol d'informació i d'actuació per als ajuntaments, així com un estudi per determinar l'abast de la presència del mosquit tigre, que va concloure el passat novembre i del qual s'esperen les conclusions definitives.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.