Sant Cugat tindrà dues ambulàncies només per a urgències que donaran servei les 24 hores del dia


  • Comparteix:

La Generalitat ha separat el transport urgent del programat i ha unificat el servei

La Generalitat ha separat el transport urgent del programat i ha unificat el servei

Sant Cugat comptarà amb dues ambulàncies dedicades exclusivament a l'atenció d'emergències durant les 24 hores del dia. El regidor de Sanitat, Enric Tomàs, s'ha felicitat per la decisió de la Generalitat de separar els serveis de transport sanitari urgent i programat i ha dit que espera que aquesta mesura permeti millorar el servei i reduir els temps d'espera de les ambulàncies.

La Generalitat va resoldre la setmana passada els concursos públics per adjudicar de forma separada el transport sanitari urgent i el programat. D'aquesta manera, el departament de Salut vol diferenciar clarament aquests serveis i assegurar-se que hi ha vehicles disponibles en tot moment per atendre les emergències.

A la regió sanitària de Terrassa, en la qual s'inscriu Sant Cugat, les urgències s'han adjudicat a l'empresa Egara. La previsió és que hi haurà 7 ambulàncies de Suport Vital Bàsic que donaran servei les 24 hores del dia, dues de les quals tindran base a la nostra ciutat, i 4 més que estaran en servei 12 hores al dia. A la zona de Terrassa hi haurà també dues unitats de Suport Vital Avançat, medicalitzades, i dos vehicles més de reforç durant els quatre mesos d'hivern.

El regidor de Sanitat, Enric Tomàs, s'ha felicitat per aquesta millora en el transport d'emergències i ha dit que espera que es redueixin els temps d'espera.

Enric Tomàs

Ara hi haurà ambulàncies dedicades específicament a les emergències. També s'ha unificat el servei d'atenció d'emergències, esperem que el temps d'espera es redueixi.


Pel que fa al transport sanitari no urgent o programat a la regió sanitària de Terrassa, la Generalitat també ho ha adjudicat a l'empresa Egara per un import de 2'7 milions d'euros. L'oferta plantejava una dotació de 18 vehicles individuals i 12 de transport sanitari col·lectiu.

El regidor de Sanitat ha indicat que la previsió és que les noves concessions es comencin a executar aquest estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.