Sis entitat santcugatenques participen a la manifestació pel dret de decidir de Catalunya


  • Comparteix:

Sis entitats santcugatenques han participat aquest dissabte a la manifestació per defensar del dret de Catalunya a decidir el seu futur. Darrera una gran pancarta on es podia llegir el lema 'Som una nació i tenim dret de decidir', centenars de milers de persones de totes les edats han donat suport a la protesta de més de 500 entitats ciutadanes d'arreu de Catalunya en contra les 'retallades' de l'Estatut. La secció local d'ERC ha desplaçat als manifestants de la nostra ciutat amb dos autobusos.

ERC, les JERC, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL), Revolta Global, El Trabuc i Castellers de Sant Cugat són les entitats locals que han participat a la manifestació d'aquest dissabte. Amb una gran pancarta on es podia llegir 'Som una nació i tenim dret de decidir' un milió de manifestants, segons els organitzadors, -125.000 segons la Guàrdia Urbana- s'han aplegat per donar suport a la protesta.

Des de Sant Cugat, ERC ha desplaçat dos autobusos plens de manifestants que han acompanyat la marxa pels carrers de Barcelona per defensar que 'Catalunya té el dret de decidir sobre el seu futur sense interferències' d'altres territoris.

En acabar la manifestació, el regidor d'ERC, Enric Tomàs, s'ha mostrat molt satisfet del resultat de la convocatòria.

Enric Tomàs

És una situació excessivament emotiva perquè et sents membre d'una col·lectivitat i que encara ens queda dignitat i ganes de lluitar pels drets del nostre país.


Actors com Joel Joan i Lloll Bertran, el cantant dels Pets, Lluís Gavaldà, i l'escriptora Isabel-Clara Simó han encapçalat una marxa, que ha desbordat les previsions d'assistència de l'organització. Per aquest motiu, s'ha hagut de llegir tres vegades el manifest perquè l'escoltessin tots els manifestants que han acabat la protesta amb un cant conjunt d' 'Els segadors'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.