Els partits acorden per unanimitat incorporar la perspectiva de gènere a les polítiques municipals


  • Comparteix:

El ple municipal ha aprovat per unanimitat el Pla municipal per a la igualtat d'oportunitats entre homes i dones de l'Ajuntament. El document, elaborat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, vol ser un marc de referència per a les diferents àrees del consistori a l'hora d'incorporar la perspectiva de gènere i defineix també les accions concretes a seguir per garantir la igualtat real d'oportunitats.

Després d'anys de treballar-hi, el ple municipal ha donat el vist-i-plau a aquest document, que té com a principal objectiu garantir que les diferents àrees de l'Ajuntament treballin sempre tenint en compte la prespectiva de gènere.

D'aquesta manera, el document, elaborat conjuntament amb la Diputació de Barcelona, vol ser un marc de referència per tots els departaments del consistori però també estableix les accions a dur a terme per garantir la plena igualtat d'oportunitats entre homes i dones. Així ho ha explicat la regidora d'Igualtat, Marta Subirà, que ha afegit que es tracta d'un document obert i dinàmic que es podrà ampliar o modificar en funció de les necessitats.

Marta Subirà

Volem que serveixi com a marc de referència pels diferents departaments de l'Ajuntament, que han de tenir en compte a l'hora de fer actuacions la perspectiva de gènere i la igualtat d'oportunitats, i que serveixi per definir actuacions


Subirà ha explicat també que, de moment, el pressupost del 2006 preveu una partida de 30.000 euros per començar a impulsar aquest pla.

La proposta ha rebut el recolzament de totes les formacions polítiques. Tot això, la regidora del PSC, Aintzane Conesa, ha remarcat que en cap cas comparteixen la priorització d'accions proposada, i ha reclamat més polítiques concretes a favor de les famílies monoparentals o per facilitar la conciliació de la vida laboral i familiar.

Aintzane Conesa

En cap cas podem donar suport a la priorització d'accions que se'ns ha presentat. En primer lloc, se'ns diu que serà un pla molt dinàmic i això vol dir que no tenim garanties de control de les accions prioritzades perquè poden anar variant


De la seva banda, des d'ICV-EA han reclamat un pressupost concret per aquest pla que permeti tirar endavant les diferents propostes i també que es preveguin mecanismes per avaluar el seu desenvolupament. Escoltem Assun Reyes.

Assun Reyes

Nosaltres entenem que aquest fet s'ha de subsanar i que la transversalitat no eximeix, sinó que més aviat obliga a que el pla vagi lligat a un pressupost propi perquè el que es faci sigui transparent


Davant d'aquestes consideracions, la regidora d'Igualtat ha recordat que es tracta d'un pla dinàmic i que, per tant, podran recollir-se algunes d'aquestes aportacions, però ha argumentat que la pròpia transversalitat del pla fa difícil dotar-lo d'un pressupost propi ja que moltes accions van lligades a diferents àrees o a projectes més amplis.

Totes les formacions han coincidit a subratllar la tasca que han dut a terme diversos treballadors municipals, les entitats de dones i també diferents col·lectius i persones a títol individual, que han participat en aquest procés per fer realitat, finalment, aquest Pla municipal per la igualtat d'oportunitats entre homes i dones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.