Els primers policies de barri ja patrullen els carrers


Temes relacionats

La figura del policia de barri, a punt d'arribar a la nostra ciutat ( 5/oct/07)

L'Ajuntament incrementarà la presència de Policia Local als barris a través de punts estàtics (18/abr/07)


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha començat a desplegar el servei de policia de barri, que pretén que totes les zones de la ciutat tinguin una patrulla de referència. Per aconseguir-ho, el consistori ha dividit el municipi en 24 sectors i preveu ampliar les dotacions d'agents i material per oferir una vigilància policial de proximitat. La Floresta ja disposa de la primera patrulla de barri i la resta s'aniran desplegant progressivament.

La proposta neix d'un compromís electoral de CiU, que va prometre acostar la tasca de la Policia Local als barris. L'equip de govern ja té enllestit un estudi que preveu el calendari de desplegament del dispositiu, que s'efectuarà gradualment fins el final del mandat i que inclourà l'augment de les dotacions policials. Ho explica el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell.

Xavier Martorell

El projecte està elaborat i preveu la distribució en zones del patrullatge de proximitat. Ja hem començat a incorporar efectius.


De moment, ja s'ha desplegat una patrulla de barri a la Floresta, on hi havia una demanda específica d'aquest servei. Pel que fa a la resta del municipi, s'han previst un total de 24 sectors de patrullatge, cadascun dels quals tindrà uns agents de referència. Martorell explica les funcions d'aquests agents de proximitat.

Xavier Martorell

El policia de barri ha de ser un interlocutor habitual dels comerciants i veïns. La feina preventiva s'ha de complementar amb patrulles de reacció.


Martorell ha explicat que la implementació d'aquest servei requerirà la incorporació de més agents a la Policia Local, però no n'ha concretat la quantitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.