Tortell Poltrona analitza la situació del circ a Catalunya en una xerrada de l'AEU


Temes relacionats

Tortell Poltrona baixa de l'escenari per reflexionar sobre el paper del circ a la societat (29/gen/06)


  • Comparteix:

El pallasso Tortell Poltrona assegura que a Catalunya la cultura i el futbol són 'el nostre fort' per manca d'una infraestructura política pròpia. L'artista ha ofert una xerrada dins l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran (AEU), en què ha reflexionat sobre el paper del circ a la societat actual. Un centenar de persones han assistit a la conferència, que ha tingut lloc a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).

Tortell Poltrona ha aconseguit fer ple aquest dimarts en la xerrada que ha ofert en el marc de l'AEU. Durant l'acte, l'artista ha reflexionat sobre el paper del circ i ha assegurat que a Catalunya està en bon estat, però que encara queda molta feina per fer.

Tortell Poltrona

Aquí a Catalunya podríem fer més coses però ja en fem moltes. Tenim més presència i imaginació que si fóssim un país normal.


Tortell Poltrona va engegar la seva carrera fa més de 30 anys formant un duet amb Claret Papiol. La seva trajectòria acumula fins a una trentena de premis, l'actual col·laboració amb 'Pallassos Sense Fronteres' i arriba fins a l'actualitat amb el Circ Cric.

Ara, Tortell Poltrona ha estat votat per Plataforma de la Cultura com un dels possibles membres del futur Consell de les Arts de Catalunya, un organisme que vetllarà pel desenvolupament de l'activitat cultural al país. Tot i que encara no sap exactament quina serà la seva funció, Poltrona s'ha mostrat molt satisfet que el sector cultural hagi reconegut la seva trajectòria.

Tortell Poltrona

Estic molt content que m'hagin votat. No sé encara de què va però agraiexo a tota la gent que m'ha votat.


Amb aquesta xerrada, Tortell Poltrona ha tornat a Sant Cugat després que fa dos anys portés el Circ Cric a la nostra ciutat. En aquella ocasió, també va fer una conferència a l'espai Terra Dolça per debatre sobre la situació d'aquest tipus d'espectacle al nostre país.

Tortell Poltrona ha assegurat que el Circ Cric està enmig d'una pausa però que cap al maig començarà a treballar al Centre de Recerca de les Arts i el Circ a Palautordera i que espera tornar a Sant Cugat ben aviat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.