La plataforma contra la MAT negocia amb ERC i ICV-EA una moció contra la línia


  • Comparteix:

L'assemblea local de la plataforma contra la línia de molt alta tensió (MAT) iniciarà una recollida de signatures en contra d'aquesta infraestructura el dia de sant Medir. El col·lectiu també negocia amb ERC i ICV-EA la possibilitat de presentar en un ple municipal una moció per rebutjar aquest projecte energètic . L'entitat avança que organitzarà més activitats per difondre els perjudicis de la MAT.

La plataforma recollirà signatures contra la MAT a partir del 3 de març, perquè considera que és 'símbol d'un model energètic obsolet i insostenible'. Segons el col·lectiu, aquest projecte basa la gestió de l'energia elèctrica en el malbaratament. L'entitat també remarca que aquesta infraestructura agredeix el territori i perjudica la salut de la ciutadania.

La plataforma ha avançat que organitzarà més activitats i accions contra la MAT. El col·lectiu es marca com a objectiu principal difondre entre la ciutadania els perjudicis de la línia de molt alta tensió.

Un dels membres de l'assemblea, Jaume Valls, demana suport en la recollida de signatures.

Jaume Valls

A partir de Sant de Medir, començarem la recollida de signatures. Animem la gent a donar-hi suport.


Entre les entitats santcugatencs que donen suport a aquesta plataforma, es troben l'Assemblea de Joves, l'associació el Mussol, les JERC i Alternativa Estel. A hores d'ara, l'assemblea local de la plataforma també negocia amb ERC i ICV-EA presentar en un ple municipal una moció per rebutjar aquest projecte energètic. Segons el col·lectiu, els republicans i els ecosocialistes ja han mostrat el seu rebuig a la infraestructura Escoltem Jaume Valls.

Jaume Valls

Presentarem una moció contra la MAT al maig amb el suport d'ERC i ICV-EA.


Els executius espanyol i francès van acordar l'any passat que el traçat de la línia Bescanó-Baixàs travessi la frontera pel mont Capell, entre Maçanet i Costoja, al Vallespir. El traçat de la MAT també passarà pel Vallès Occidental fins arribar a Sentmenat, on es bifurcarà en dues línies de 250kV.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.