Les comparses i el ball de gitanes protagonitzaran la festa de Carnestoltes a Sant Cugat


  • Comparteix:

El premi a la millor comparsa ascendeix enguany a 600 euros

El premi a la millor comparsa ascendeix enguany a 600 euros

Una desena de comparses s'han apuntat, fins el moment, a la celebració del carnaval d'enguany a Sant Cugat, que tindrà lloc aquest cap de setmana. Entre les principals novetats d'aquesta edició, destaquen l'increment del premi a la millor comparsa, que arribarà als 600 euros, i un tiquet econòmic per participar al certasques. L'objectiu de l'Ajuntament i de Profeslo, organitzadors de la festa, és oferir activitats per a totes les edats i popularitzar el tradicional ball de gitanes.

Les activitats de celebració del carnestoltes començaran demà, dissabte, al migdia, amb la tradicional cercavila i el ball de gitanes que tindrà lloc a la plaça d'Octavià. Des de l'organització consideren que aquesta és una bona ocasió per recuperar i popularitzar aquest ball tradicional. Escoltem el cap de servei de l'àrea de Cultura de l'Ajuntament, Jordi González.

Jordi Gonzàlez

El Carnaval és bàsicament la recuperació del ball de gitanes, que fa temps que intentem recuperar-lo a Sant Cugat. Esperem que arrenqui definitivament.


Però a banda de les activitats tradicionals, el Carnaval d'enguany incorporarà algunes novetats. El premi del concurs de comparses, que es farà dissabte a la tarda i culminarà amb un ball al Club Muntanyenc, augmenta la dotació i arriba als 600 euros per a la millor comparsa. A més, s'ha creat un tiquet econòmic per al cercatasques, que per 10 euros permetrà optar a 8 consumicions i cinc tapes en els bars i restaurants col·laboradors. Ho explica el tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventut, Toni Ramon.

Toni Ramon

Enguany hi ha novetats. Hi ha un premi de 600 euros per a la millor comparsa. També es crea un tiquet econòmic per al cercatasques, que per 10 euros dóna opció a 8 consumicions i 5 tapes.


De moment, els organitzadors han rebut una desena d'inscripcions per al concurs de comparses, tot i que esperen arribar enguany a la vintena. Així ho ha dit un dels membres de Profeslo, Quim Pla.

Quim Pla

Oficialment s'han inscrit 9 comparses, però molta gent pel carrer ens diu que s'apuntaran. Esperem arribar a una vintena.


Les activitats de diumenge se centraran en el públic infantil i familiar. A les 11 del matí, l'Associació de Veïns del Monestir oferirà una xocolatada a la plaça de Sant Francesc i al migdia es farà una cercavila infantil que culminarà amb un ball de Carnaval a la plaça d'Octavià.

El Carnaval està finançat per l'àrea de Cultura, que aporta 10.000 euros, l'àrea de Joventut, que n'aporta 4.000, i la Nit Jove, que completa el pressupost amb 1.000 euros més. La promotora de festes locals Profeslo es fa càrrec de l'organització i el 'Tot Sant Cugat' també col·labora amb la iniciativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.