Mor Miquel Casajuana, considerat el mestre dels escultors de Sant Cugat


  • Comparteix:

El Monestir de Sant Cugat ha acollit, aquest divendres, el funeral de l’artista santcugatenc Miquel Casajuana, que ha mort a l’edat de 71 anys. Pintor i escultor, Casajuana està considerat com el mestre dels escultors de la nostra ciutat. Tant des de l’Ajuntament com des del món artístic de la ciutat han lamentat aquesta pèrdua, subratllant la seva contribució al patrimoni artístic del municipi.

Fill de cal Pere Mosso, Miquel Casajuana va ser deixeble d'Enric Monjo, autor de la figura de Sant Cugat que presideix l'altar del Monestir, i es va veure molt influït pel corrent artístic i escultòric noucentista.

A partir d'aquí, el pintor i escultor santcugatenc va acabar convertint-se en el 'mestre' dels escultors de la nostra ciutat a partir de les seves classes d'art. Per a la tinenta d'alcalde de Cultura, Àngels Solé, la seva mort representa una important pèrdua pel patrimoni artístic de Sant Cugat.

Àngels Solé

Ell va convertir-se, d'alguna manera, en el mestre dels escultors de la ciutat. Té un reconeixement que podria equiparar-se, en aquest sentit, al de Teresa Farré


En el mateix sentit s'ha expressat l'historiador Domènech Miquel, que ha remarcat la passió de Casajuana pel Monestir de Sant Cugat, i ha assegurat que molts dels artistes locals actuals van iniciar-se en el món de l'escultura gràcies a ell.

Domènech Miquel

És una persona que ha tingut un incidència a la ciutat, va ser el primer en fer escultura i molts artistes van començar amb ell


La trajectòria de Casajuana es veu reflectida en un bon nombre d'obres que estan en mans, la major part, de la seva família o de col·leccionistes privats.

Una de les seves darreres exposicions però, va poder veure's a la nostra ciutat, a la seu de l'Ateneu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.