El CASC demana a Educació que retiri del Saló de l'Ensenyament l'estand de l'exèrcit


  • Comparteix:

El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC) reclama a la conselleria d'Educació que retiri l'estand de l'exercit que acollirà el Saló de l'Ensenyament. L'entitat considera 'contradictori' que el govern català defensi la pau alhora que permet la instal·lació d'aquest expositor. Segons el CASC, és 'inadmissible' que el tripartit ofereixi l'ingrés a les forces armades com a alternativa laboral.

En una carta enviada a la consellera d'Educació Marta Cid, l'Assemblea Antimilitarista de Catalunya i el CASC demanen que l'exèrcit espanyol no instal·li un estand en el 17è Saló de l'Ensenyament que tindrà lloc a Barcelona entre el 22 i el 26 de març.

Els col·lectius es pregunten per què un govern que s'ha manifestat a favor de la pau ofereix les forces armades com a alternativa laboral. Segons les dues entitats, és 'inadmissible' que el ministeri de Defensa estigui present al Saló de l'Ensenyament.

Escoltem un dels membres del CASC, Xavier Araujo.

Xavier Araujo

Una oferta educativa d'un saló d'ensenyament té uns paràmetres diferents als d'un exèrcit.


Les dues entitats consideren 'incompatible' la creació del Consell Català per la Pau amb la promoció de l'exèrcit espanyol entre el jovent. A la carta, les associacions reclamen a la consellera que es pronunciï sobre la presència de les forces armades. Xavier Araujo assegura que al govern català hi ha contradiccions en aquesta qüestió.

Xavier Araujo

El govern que fomenta la pau té conselleries que no s'oposen a l'estand de l'exèrcit espanyol.


El Saló de l'Ensenyament, que enguany s'anomenarà 'Estudia', està organitzat per la Fira de Barcelona i coordinat pels departaments d'Educació i d'Universitats, Recerca i Societat de la Informació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.