TVE de Sant Cugat només emetrà mitja hora en català


  • Comparteix:

El pla de sanejament per a RTVE preveu que el centre de Sant Cugat només emeti mijta hora en català. Segons el pla, el centre de producció es mantindrà, però l'única desconnexió serà la de 'L'informatiu migdia'. La reorganització de l'ens implicarà l'eliminació de la resta de programes en català.

El pla de sanejament per a RTVE que preparen la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI) i la cadena estatal preveu la reducció de les desconnexions territorials que TVE fa a Catalunya. D'aquesta manera, l'emissora passarà a emetre només mitja hora en català. RTVE només mantindrà la desconnexió territorial de 'L'informatiu migdia', que s'emet a TVE-1 a les dues.

El membre del Comitè d'Empresa en representació del Sindicat de Periodistes, Robert González, explica que les mesures proposades no s'han negociat amb els treballadors.

Robert González

Les mesures proposades no s'han negociat i venen imposades. La direcció creu que les emissions en català no tenen raó de ser.


La directora general d'RTVE, Carmen Caffarel, ha justificat la decisió de retallar la producció perquè considera que no té sentit que els centres territorials competeixin amb les autonòmiques públiques. Segons Caffarel, les mesures han de retornar 'l'eficàcia i l'eficiència' a la raditelevisió espanyola. La directora general no ha concretat la reducció de plantilla que pot comportar la reorganització.

Per la seva banda, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Sindicat de Periodistes reclamen que es mantingui el màxim d'hores d'emissió en català. Robert González assegura que la meitat de la plantilla de Sant Cugat podria quedar-se sense feina si es redueixen els programes en català.

Robert González

Reduir l'emissió en català suposaria que gairebé la meitat de la plantilla de Sant Cugat no tingués feina.


En l'actualitat, TVE de Sant Cugat té una plantilla de gairebé 900 treballadors. El pla de sanejament d'RTVE també preveu la desaparició de Ràdio 4-RNE, la primera cadena a emetre en català després del franquisme.

El comitè d'empresa de TVE a Catalunya va denunciar l'octubre de l'any passat que la direcció de l'ens públic estudiava deixar d'emetre en català a partir del 2006.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.