El Síndic proposa tres ubicacions per al bus de l'estació que implicarien expropiacions


Temes relacionats

L'AV Centre-Estació dubta de l'eficàcia del Síndic de Greuges de la ciutat (29/gen/08)


  • Comparteix:

El Síndic de Greuges aposta per canviar de lloc la parada d'autobús de l'estació i proposa tres alternatives que implicarien expropiar cases o altres propietats. Jaume Clavell vol que s'estudiïn ubicacions alternatives al carrer Safareigs, el carrer Andana o el triangle entre les vies de Sabadell i Terrassa dels Ferrocarrils de la Generalitat (FGC). El Síndic es reunirà aquesta setmana amb la Sindicatura de Greuges de Catalunya per concretar jurídicament la seva proposta.

Clavell ha fet pública la seva proposta aquest dilluns a Cugat.cat, on ha afirmat que l'actual ubicació de la parada d'autobús a l'últim tram de l'avinguda Lluís Companys no és l'adequada, com denuncia l'Associació de Veïns Centre-Estació.

Jaume Clavell

És un clam popular: la parada nmo està ben situada. L'espai és estret i es molesta els veïns. De vegades s'hi acumulen cinc busos.


A partir d'aquest diagnòstic, el Síndic ha analitzat les possibles alternatives i ha trobat tres solucions, que passarien per expropiar diferents propietats. Jaume Clavell proposa, en primer lloc, modificar una proposta de l'associació veïnal per construir l'estació d'autobusos en un tram del carrer Safareigs, ocupant una part de l'actual camp de golf. El Síndic recorda que, en aquest cas, l'Ajuntament hauria de plantejar-se expropiar un sector del Club de Golf Sant Cugat.

Jaume Clavell

L'única manera d'encabir-ho al carrer Safareigs és expropiar una part del Club de Golf, perquè ara allà no hi cap la parada.


Una altra possible ubicació, segons el Síndic, seria al carrer Andana, on hi ha la parada dels taxis, però expropiant els horts que hi ha en aquesta zona per disposar de més espai. La tercera opció passaria per expropiar les cases que ocupen el triangle entre les vies de Sabadell i Terrassa dels FGC.

Jaume Clavell es reunirà aquesta setmana amb la Sindicatura de Greuges de Catalunya per exposar les seves propostes i recollir el suport jurídic de la institució, abans de plantejar les alternatives formalment a l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.