Els santcugatencs consideren que els habitants de la ciutat són força cívics però demanen més mà dura a l'Ajuntament


  • Comparteix:

Segons l'Observatori Sociològic, les actituds incíviques que més preocupen són la brutícia urbana, la mobilitat i el vandalisme

Segons l'Observatori Sociològic, les actituds incíviques que més preocupen són la brutícia urbana, la mobilitat i el vandalisme

La majoria dels santcugatencs, un 68,1%, consideren que els ciutadans del municipi són persones molt o força cíviques, tot i que un 29% de la població opina tot el contrari. La brutícia urbana, els temes relacionats amb mobilitat i el vandalisme són les actituds incíviques que més preocupen a la població de la ciutat, que majoritàriament reclama a l'Ajuntament més mà dur, amb més control i vigilància i més sancions.

La setena onada de l?Observatori Sociològic de Sant Cugat del Vallès, basada en una mostra de 800 enquestes telefòniques fetes entre el 28 de novembre i el 13 de desembre passats, ha dedicat especial atenció al tema del civisme.

En aquest sentit, les dades posen de manifest que una majoria dels santcugatencs -un 68,1%- consideren que els habitants del municipi són molt o força cívics, mentre que el 29% apunten tot el contrari. Pel que fa a les actituds incíviques que més denuncien els ciutadans del municipi, destaca principalment la brutícia urbana, sobretot els excrements d'animals o deixar les bosses d'escombraries fora dels contenidors, seguits dels problemes de mobilitat com aparcar en doble fila, i dels actes de vandalisme.

Les mateixes dades també posen de manifest que el 51% dels ciutadans enquestats afirmen no fer res quan detecten una actitud d'aquestes, mentre que el 23% es dirigeixen directament a la persona responsable i un 15% avisen algun organisme autoritat. Una gran majoria, més del 68%, també afirma que l'Ajuntament hauria d'actuar amb més mà dura, a través de vigilància i sancions. Així ho ha explicat Enric Renau, director de la consultoria DEP, responsable de l'estudi.

Enric Renau

Quan es pregunta què hauria de fer l'Ajuntament davant un comportament incívic, les mencions que tenen a veure amb el control i la sanció, són importants


Davant d'aquestes dades, el regidor de Participació i Acció Cívica, Jordi Puigneró, ha assegurat que el consistori treballa tant en la sensibilització com en aplicar un major control i sancions, i ha demanat la col·laboració dels ciutadans perquè també se'n facin corresponsables i denunciïn aquestes accions.

Jordi Puigneró

Les dades ens indiquen que els davant un cas d'incivisme, els santcugatencs volen que l'Ajuntament actuï, i ho fem de diverses maneres, amb campanyes informatives i amb sancions. Però jo també demanaria als ciutadans que s'impliquin


Un 82% dels santcugatencs estarien d'acord, segons aquest observatori, que l'Ajuntament sancioni l'incivisme, i entre les actituds més sancionables remarquen el fet de no recollir els excrements dels gossos o els actes de vandalisme. En canvi, els ciutadans són més permissius pel que fa a les sancions en temes de mobilitat i circulació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.