El doctor Rabat, de l'HGC, desenvolupa un concentrat de medul·la òssia per tractar malalties òssies


  • Comparteix:

El doctor Eduard Rabat de l'Hospital General de Catalunya ha desenvolupat un sistema que permet obtenir un concentrat de medul·la òssia que es pot aplicar en el tractament de pacients amb malalties òssies, com necrosi i artrosi, i en d'altres patologies com l'infart de miocardi. El nou mecanisme, que es caracteritza per la seva fàcil i ràpida aplicació s'ha provat ja amb èxit en diversos pacients de l'HGC.

El Servei de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital General de Catalunya, amb el doctor Eduard Rabat al capdavant, ha utilitzat per primer cop aquesta tècnica, anomenada Sistema Harvest, que permet obtenir ràpidament i des del mateix quiròfan, un concentrat de medul·la òssia del propi pacient. Aquest nou mecanisme permet repoblar els teixits ossis morts en malalts de necrosi i ajudar a curar altres malalties.

El Sistema Harvest permet la recol·lecció de sang procedent del moll de l'os de la cadera, que és el lloc del cos humà on hi ha una major concentració de cèl·lules mare. El resultat és l'obtenció d'un concentrat molt alt d'aquest tipus de cèl·lules, que tenen una gran capacitat de regenerar els teixits.

Aquesta tècnica no només està pensada per ser aplicada en casos de necrosis del cap del fèmur, sinó que també pot tenir altres aplicacions com en casos d'artrosi o altres malalties òssies, i en casos de fractures que presentin un retard de consolidació exagerat. A més, actualment s'està experimentant per tal de regenerar cèl·lules miocàrdiaques en casos d'infart de miocardi. Aquest sistema desenvolupat a l'Hospital General de Catalunya no és nou en si mateix, sinó que la seva novetat està en la facilitat i en la rapidesa en què es pot dur a terme, tal i com explica el Doctor Eduard Rabat.

Eduard Rabat

Aquest sistema consistent en concentrar cèl·lules mare del moll de l'òs no és nou. La novetat està en poder-ho fer al mateix quiròfan, amb molta facilitat i molta rapidesa.


L'equip del Doctor Rabat ha estat el primer en aplicar aquesta tècnica a l'Estat espanyol i dels primers a Europa, i es preveu que en un futur estigui a l'abast de qualsevol persona que ho pugui necessitar.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.