Unes 3.000 persones s'apleguen a l'ermita de Sant Medir per celebrar la diada del copatró de Sant Cugat


  • Comparteix:

Més de 2.500 persones han omplert aquest divendres l'esplanada de Sant Medir per celebrar la diada d'un dels patrons de la nostra ciutat. Una missa cantada, una ballada de sardanes i l'actuació dels Castellers i els Gegants de Sant Cugat han estat els plats forts de la jornada. L'alcalde, Lluís Recoder, ha dit que la tradició de Sant Medir és també un compromís amb la preservació de Collserola.

Els més matiners han estat els Gegants de Sant Cugat, el Joan i la Marieta, que per segon any consecutiu han fet a peu el recorregut a través de la Vall de Gausac fins a l'ermita de Sant Medir. Unes 300 persones han participat a la xocolatada que s'ha fet a la plaça d'Octavià, i que ha servit per agafar forces abans d'iniciar el recorregut. Abans d'endinsar-se a la muntanya, però, un seguici encapçalat pels banderers ha recorregut els carrers del centre de la ciutat i ha estat rebut a l'Ajuntament per l'alcalde, Lluís Recoder, i la corporació municipal.

A peu o en bicicleta, milers de santcugatencs han recorregut els camins de Can Borrell i de la Vall de Gausac fins arribar al Camp del Miracle, on es troba l'ermita de Sant Medir. Una vintena de santcugatencs s'han sumat, a més, a la visita guiada que ha organitzat l'Oficina de Turisme.

Finalment, a l'esplanada de l'ermita s'hi han aplegat més de 2.500 persones, provinents de Sant Cugat però també d'alguns barris de Barcelona, per compartir un dia de camp i rememorar una de les principals tradicions santcugatenques. Els actes han començat amb la missa, oficiada pel rector de la parròquia de Sant Pere Octavià, Mossèn Blai Blanquer, i han continuat amb les actuacions dels Castellers i els Geganters de la nostra ciutat i amb les sardanes a càrrec de la Cobla Contemporània.

L'alcalde, Lluís Recoder, s'ha felicitat que, any rera any, els santcugatencs mantinguin la tradició d'aquesta diada i ha remarcat que la festa de Sant Medir és també un compromís amb la preservació de Collserola.

Lluís Recoder

Juntament amb el Monestir, Collserola és la nostra altra joia, fruit de la natura, i l'hem de preservar. Venir aquí ens fa comprometre'ns encara més en la seva protecció.


De la seva banda, des de la Penya Regalèssia, que des de fa molts anys s'encarrega de la restauració de l'ermita, han calculat que unes 2.500 persones s'han aplegat a l'esplanada de Sant Medir i han fet una valoració molt positiva de la participació. Escoltem un dels seus membres, Tomàs Grau.

Tomàs Grau

Jo compto unes 2.500 o 3.000 persones. Mai havíem tingut una missa amb tanta acceptació. Hi havia unes 300 persones.


Des de la Penya Regalèssia han destacat també la importància de conservar la tradició de Sant Medir i d'integrar els nouvinguts en aquesta diada. Aquest any, a més, han tingut un record especial pels seus companys Josep Pros, Cisco Tortosa i Joan Moncau, que han mort recentment.

Pel que fa als assistents a l'aplec, la valoració també ha estat positiva, sobretot tenint en compte el bon temps que enguany ha acompanyat la celebració de l'aplec.

Assistents a Sant Medir

Aquest any ha anat molt bé, ha fet molt bon temps i jo crec que ha vingut fins i tot més gent que altres anys en que potser no feia tan bon dia


Com cada any, l'Aplec de Sant Medir ha comptat també amb una àmplia representació de les colles del barri de Gràcia de Barcelona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.