El programa 'Discapacitat i Escola' arriba al col·legi Santa Isabel i se centra en la ceguesa


  • Comparteix:

Acostar amb naturalitat les necessitats de les persones amb discapacitat als més joves és l'objectiu del programa 'Discapacitat i Escola', que engega l'àrea de Sanitat i Serveis Socials de l'Ajuntament conjuntament amb la Taula per a persones amb discapacitat. Aquest divendres, els alumnes de 5è curs de l'escola Santa Isabel de la nostra ciutat participaran a una jornada d'aquest programa especialment centrada en la ceguesa.

Amb aquesta jornada, similar a la que es va realitzar el passat desembre a l'IES Angeleta Ferrer, l'àrea de Sanitat i Serveis Socials pretén transmetre el missatge que les persones amb discapacitat són com totes les altres, però que tenen les dificultats pròpies de la seva discapacitat. El programa 'Discapacitat i Escola' està pensat perquè els més joves, en el seu procés d'aprenentatge, coneguin com viuen i quines són les necessitats de les persones amb discapacitat i les tractin amb naturalitat.

Així ho ha explicat el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs.

Enric Tomàs

Si la canalla, la joventut, coneix de primera mà la problemàtica de les persones amb discapacitats, el dia demà tots sabrem viure i conviure


Aquest divendres, els nens i nenes de 5è de l'escola Santa Isabel participaran en una matinal d'activitats sobre el tema de la ceguesa. Una xerrada acostarà els més joves la figura del gos pigall i es realitzarà una demostració d'escriptura en Braille. Una de les participants a la Taula per a persones amb discapacitat i treballadora municipal, Teresa Giménez, explicarà en primera persona l'experiència d'una persona cega.

Teresa Giménez

Volem conscienciar als alumnes i que vegin com vivim per tal que ens tractin amb normalitat


Durant la jornada, que introduirà un cert component lúdic, els alumnes rebran materials sobre la deficiència visual, obsequi de l'ONCE, i un recull de consells elaborat per la Taula per a persones amb discapacitat per saber com adreçar-se amb normalitat a aquestes persones.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.