Atena Dones reconeix els avenços del futur Estatut però considera que queda feina per assolir la igualtat


  • Comparteix:

L'associació ha commemorat el Dia Internacional de la Dona amb una conferència sobre el text estatutari

L'associació ha commemorat el Dia Internacional de la Dona amb una conferència sobre el text estatutari

Els drets i deures de la dona en el nou Estatut de Catalunya han centrat l'acte del Dia Internacional de la Dona que ha organitzat Atena Dones Sant Cugat. Mercè Claramunt, membre de l'Associació de Dones Juristes, ha destacat que per primer cop els principis rectors del text estatutari obliguin als poders públics a actuar tenint en compte la perspectiva de gènere. Des d'Atena han recordat però que, tot i aquests avenços, encara hi ha molta feina a fer per aconseguir una igualtat real.

Per primera vegada un Estatut d'Autonomia de Catalunya es compromet amb les dones i això ha estat motiu de debat coincidint el Dia Internacional de la Dona.

Durant la xerrada organitzada per Atena, s'ha remarcat que el capítol de Drets i Deures i Principis Rectors de l'Estatut constitueix un element legislatiu innovador ja que obliga als poders públics a actuar d'acord a la perspectiva de gènere, a cercar la paritat i a eliminar tota discriminació directa o indirecta de les dones en el mercat laboral.

A més, amb la nova norma estatutària, drets com la igualtat d'oportunitats, de disposició del propi cos o l'eradicació de la violència masclista són plenament exigibles davant l'Administració. Segons Mercè Claramunt, membre de l'Associació de Dones Juristes, el nou Estatut és una eina clau per fer visibles i efectius els drets de les dones a Catalunya.

Mercè Claramunt

Aquest estatut fa per primera vegada visibles drets i deures i etsbleix uns principis rectors per aconseguir l'igulatat de les dones


Malgrat tot, des de les associacions de dones ja han posat sobre la taula la falta de sincronia entre les innovacions legislatives i la realitat social. Carme Larraburu, membre d'Atena dones Sant Cugat, assegura que encara hi ha molta feina a fer.

Carme Larraburu

La legislació avança però la realitat cultural i l'educació va molt més lenta, la gent no canvia facilment de mentalitat.


L'associació Atena Dones ha aprofitat també els actes de celebració del Dia Internacional de la Dona treballadora per demanar una vegada més un Casal de la Dona a la nostra ciutat.

Aquest any, a més, i coincidint amb els 30è aniversari del moviment feminista a Catalunya, el col·lectiu participarà en la trobada 'Les dones sabem fer i fem saber' que es celebrarà a Barcelona entre els dies 2 i 4 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.