Una desena de mestres de Bòsnia i Sèrbia participen en una trobada a Sant Cugat


  • Comparteix:

Una desena de mestres de Bòsnia i Herzegovina i de Sèrbia han participat aquest dimecres en una trobada a Sant Cugat i han intercanviat experiències amb la comunitat educativa de la nostra ciutat. L'estada és possible gràcies al 'Pla per un retorn en clau de reconciliació', finançat l'any passat per l'àrea de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament amb 22.500 euros. Aquest projecte es porta a terme en diferents poblacions catalanes des de fa 5 anys.

Sant Cugat ha estat l'escenari aquest any de la trobada que ha posat punt final a la visita a Catalunya d'una desena de mestres de Bòsnia i Herzegovina i de Sèrbia. Els docents han participat, durant aquesta setmana, en la vida escolar de diferents centres, entre ells el CEIP Pins del Vallès de la nostra ciutat.

L'estada d'aquests mestres a Sant Cugat és possible gràcies al 'Pla per un retorn en clau de reconciliació', un projecte que es duu a terme a diferents poblacions de Catalunya des de fa 5 anys. L'àrea de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament va finançar l'any passat aquest pla amb 22.500 euros.

El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, considera que aquestes trobades afavoreixen la reconciliació entre dues comunitats enfrontades per la Guerra dels Balcans.

Toni Ramon

La formació que poden rebre aquests mestres, no tant acadèmica sinó d'enriquiment cultural, facilita la reconciliació entre dues comunitats molt afectades per la guerra.


Els mestres de Bòsnia i Herzegovina i de Sèrbia han establert contacte amb docents catalans i han experimentat com és el sistema educatiu a casa nostra. Una de les mestres participants en l'intercanvi, la sèrbia Ana Stamenkovic, confia en un futur millor si s'inverteix en l'educació de les noves generacions.

Ana Stamenkovic

El més important és invertir en l'educació dels nens i nenes. Això és el més important de cara al futur.


L'ONG 'Mestres x Bòsnia' és l'encarregada de coordinar el projecte. Un dels seus membres, David Vilalta, assegura que els mestres que han participat enguany en la trobada han estat un exemple de convivència.

David Vilalta

Nosaltres tenim massa present la guerra, però aquest grup de mestres ha demostrat que ells miren al futur. El seu nivell de convivència és excel·lent.


El 'Pla per un retorn en clau de reconciliació' posa en diàleg professionals de l'educació de totes les comunitats per tal de fomentar la convivència a la regió i impulsar una cultura de pau basada en el diàleg, la negociació i la justícia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.