El govern català prohibeix fer foc al bosc o a prop de zones forestals fins al 15 d'octubre


  • Comparteix:

La Generalitat ha decretat, aquest dimecres, la prohibició de fer foc al bosc fins al 15 d'octubre. D'aquesta manera, el govern català vol reduir el risc d'incendis forestals durant el període de més risc. Durant l'estiu de 2005, Sant Cugat va registrar només 4 petits incendis que van cremar una superfície de prop de 1.000 metres quadrats.

Un any més, la Generalitat vol prevenir al màxim els incendis forestals. Per això, ja ha decretat la prohibició de fer foc al bosc i a les zones urbanes situades a menys de 500 metres d'una zona forestal.

El decret, que serà vigent fins el 15 d'octubre, determina que en aquestes zones no poden cremar-se rostolls, ni marges, ni restes d'aprofitaments forestals, agrícoles o de jardineria. Tampoc no poden fer-s'hi focs d'esbarjo ni relacionats amb l'apicultura. Pel que fa a les àrees recreatives i d'acampada, queda exclosa la prohibició de fer foc sempre que s'utilitzin fogons de gas i barbacoes d'obra amb mataguspires.

Cal recordar que també queda prohibit llençar cigarretes o objectes encesos i deixar escombraries o restes de brossa vegetal o industrial a prop del bosc. Igualment, es recomana no acumular piles de llenya al costat de casa, mantenir els jardins ben arranjats i amb la vegetació que no toqui la casa i no deixar bombones de butà ni altres dipòsits de combustible al jardí.

En cas que es detecti un foc, cal trucar ràpidament als bombers, al telèfon 112, i permetre i facilitar la càrrega d'aigua pels serveis d'extinció a través dels pous, basses o piscines disponibles.

Qualsevol persona que hagi de fer un foc durant el període d'alt risc d'incendis, haurà de presentar una sol·licitud a l'Ajuntament o al departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, que s'analitzarà per assegurar que es compleixin els requisits.

En cas que les circumstàncies meteorològiques siguin de risc alt, molt alt o extrem, el govern català podrà establir mesures extraordinàries i prohibir encendre qualsevol tipus de foc, inclòs fogons de gas, barbacoes de qualsevol tipus o, fins i tot, fumar en zones forestals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.