El Grup de Dones Immigrants de Sant Cugat celebra el Dia Internacional de la Dona


  • Comparteix:

Toni Ramon (esq), Marta Subirà i Lluís Recoder responen a les demandes de membres del Grup de Dones Immigrants

Toni Ramon (esq), Marta Subirà i Lluís Recoder responen a les demandes de membres del Grup de Dones Immigrants

Més d'una trentena de dones han participat aquest dissabte en el taller i col·loqui que el Col·lectiu de Dones Immigrants de Sant Cugat ha celebrat a la Casa de Cultura en motiu del Dia Internacional de la Dona. La jornada ha comptat amb la presència de l'alcalde, Lluís Recoder, que ha escoltat les demandes d'aquest col·lectiu i les ha emplaçat a una reunió per tractar, més a fons, els seus problemes de vivenda, treball, escolarització dels seus fills i sanitat, entre d'altres

La sala d'actes de la Casa de Cultura de la nostra ciutat ha estat l'escenari, aquest dissabte per la tarda, del taller "Encontrándonos", organitzat pel Grup de Dones Immigrants de Sant Cugat. La finalitat d'aquesta trobada, que ha derivat en un col·loqui amb l'alcalde Lluís Recoder, ha estat, segons una de les organitzadores, Ana Mendoza, donar a conèixer el col·lectiu a la ciutat, així com reivindicar la seva integració.

Ana Mendoza

Hem vingut a Sant Cugat a treballar, viure i a construir famílies. Volem fer-nos visibles i fem aquesta trobada com una manera de dir; Estem aquí i som part de la societat.


L'alcalde de la ciutat, Lluís Recoder, s'ha mostrat molt content per conèixer personalment aquest col·lectiu i ha expressat les seves ganes d'escoltar les demandes de les dones immigrants.

Lluís Recoder

El contacte ha estat molt interessant. Ja fa temps que tenia ganes de tenir una trobada amb elles. Ha estat interessant i, a més, tenia ganes de conèixer la realitat des del seu punt de vista.


Algunes de les participants han expressat, en ple acte i públicament, les seves queixes, necessitats i demandes personals, que han girat entorn l'ocupació, la vivenda, les escoles dels més menuts i la sanitat, entre d'altres, tant a l'alcalde com al tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, i com a la tinenta d'alcalde d'Igualtat, Marta Subirà. Tots tres han respost a moltes de les inquietuds d'aquestes dones immigrants i les han emplaçat a tornar-se a reunir per tractar els temes més a fons.

L'acte ha finalitzat amb un aperitiu, a càrrec de la pròpia organització, que ha inclòs tota mena de begudes i aliments tradicionals de molts estats llatinoamericans, que és d'on provenen la major part de les membres d'aquest col·lectiu de dones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.