L'Associació Veïnal del Centre-Estació demana mesures per reduir l'impacte acústic dels FGC


  • Comparteix:

L'Associació Veïnal del Centre-Estació ha demanat a través d'un comunicat a la Generalitat i a l'Ajuntament una resposta ràpida a les seves demandes de minimització de l'impacte acústic dels Ferrocarrils en el seu pas pel centre de la ciutat. Els veïns, que valoren positivament la proposta de soterrament de les vies, reclamen reunir-se amb les administracions i la instal·lació, a curt termini, d'unes pantalles acústiques a ambdós cantons de la via que permetin disminuir el soroll del pas dels combois.

Des de l'Associació han valorat molt positivament l'acord a què van arribar la Generalitat i l'Ajuntament per soterrar, de cara al 2015, les línies dels ferrocarrils en el seu pas pel nucli urbà de Sant Cugat, però critiquen la manca de resposta per part de les Administracions davant la presentació de les seves propostes. Així ho ha explicat el president de l'Associació Veïnal del Centre-Estació, Pere Soler.

Pere Soler

És positiu que la Generalitat i l'Ajuntament hagin arribat a un acord per soterrar les línies, però volem destacar la manca de resposta per part de l'Administració. A part de lliurar propostes, no ens contesten. I això és una mala gestió.


La proposta de l'Associació, que la va transmetre a l'Ajuntament després que s'aprovés en el Ple municipal del passat mes d'octubre el soterrament de les vies pel centre de la ciutat, consisteix a instal·lar unes pantalles acústiques en ambdós costats de la via i al llarg de tot el tram en què els ferrocarrils passen pel nucli de la ciutat. Escoltem Pere Soler.

Pere Soler

Fem una petició perquè es posi en marxa la instal·lació d'unes pantalles acústiques al llarg del recorregut del tren per Sant Cugat i, mentre no es soterrin, es posin mesures per evitar la contaminació acústica.


En el seu comunicat de premsa, l'Associació Veïnal Sant Cugat Centre-Estació també demana, a banda d'una immediata resposta, en el termini de dos o tres mesos, a les seves propostes, una reunió a tres bandes amb la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.