El director de l'Arxiu Nacional de Catalunya diu que el Govern estatal actua de 'mala fe' amb el tema dels papers de Salamanca


  • Comparteix:

El director de l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC), Josep Maria Sans Travé, ha carregat contra el Govern de José María Aznar per l'actitud mostrada pel Govern estatal sobre els papers de Salamanca. Sans Travé ha dit que el fet de no retornar els documents per no trencar la unitat de l'arxiu demostra que el govern espanyol ha actuat de mala fe. El director de l'ANC ha fet aquestes declaracions en la seva intervenció a la Universitat Catalana d'Estiu, que s'ha celebrat a Prada de Conflent.

Segons Sans Travé, des de que els papers van ser espoliats per les tropes franquistes, tots els governs espanyols han mostrat una actitud colonialista i han actuat "de mala fe". Davant la decisió de la ministra de Cultura, Pilar del Castillo, de no retornar els documents per no trencar la unitat de l'arxiu, el director de l'ANC ha dit que, primer, s'hauria de defensar la unitat dels arxius de les entitats que van patir l'espoli. Escoltem, tot seguit les crítiques de San Travé:

Josep Mª Sans Travé

Les paraules de Pilar del Castillo dient: "El tema está zanjao" demostra que el govern espanyol és colonialista


Durant tot aquest temps, el director de l'Arxiu Nacional de Catalunya ha recordat que en només dues ocasions el govern estatal va mostrar signes de tornar els documents al seu lloc. La primera vegada va ser durant el govern d'UCD, amb el ministre Ricardo de la Cierva, i en la segona legislatura de Felipe González. No obstant, diu Sans Travé, aquestes intencions mai van arribar a cristal·litzar-se.

Josep Maria Sans Travé ha fet aquestes declaracions en el decurs de la taula rodona sobre els papers de Salamanca a la Universitat Catalana d'Estiu de Prada de Conflent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.