Els mestres que aniran a la vaga es confessen 'cansats' pels reiterats canvis del sistema educatiu


  • Comparteix:

Els mestres de Sant Cugat que se sumen a la vaga d'aquest dijous critiquen la conselleria d'Educació per prescindir dels docents en l'elaboració de les bases de la futura Llei d'Educació. Els professors asseguren que hi ha un 'cansament generalitzat' pels reiterats canvis que pateix el sector educatiu i posen com a exemple la implantació, el curs passat, de la sisena hora lectiva. Altres mestres, però, qüestionen l'oportunitat de la convocatòria d'aquest dijous.

En un debat organitzat aquest dimecres per Cugat.cat, els professors han plantejat diferents arguments per adherir-se, o no, a la convocatòria d'aquest dijous. El director del CEIP la Floresta, José Manuel Casteleiro, ha donat suport a la protesta dels docents i ha atribuït el seu malestar als reiterats canvis introduïts pels últims governs en el sector de l'ensenyament públic. Casteleiro ha lamentat la manca de debat i reflexió abans d'introduir mesures polèmiques, com la sisena hora lectiva que es va afegir el curs passat.

José Manuel Casteleiro

El professorat està cansat i amoïnat perquè se li afegeixen tasques i els canvis s'acumulen. Per exemple, amb la implantació de la sisena hora.


La directora del CEIP Gerbert d'Orlach, en canvi, qüestiona l'oportunitat de la vaga del professorat i remarca que el document de bases presentat pel conseller d'Educació, Ernest Maragall, encara s'ha de debatre.

Anna Fitó

No estic d'acord amb fer una vaga ara. Això no és encara una llei. S'han d'establir ponts de comunicació entre tots: docents i pares.


La directora territorial d'Educació al Vallès Occidental, Anna Riuró, assegura que el document de bases ja s'està discutint al Consell Escolar de Catalunya, on hi són representats tots els sindicats. En canvi, el delegat d'USTEC a la comarca, Josep Barceló, qüestiona la voluntat de diàleg de la conselleria d'Educació. Escoltem, en primer lloc, les paraules de Barceló i, després, la resposta de Riuró.

J. Barceló i A. Riuró

Si els sindicats estiguessim negociant fa un mes, Maragall no hauria dit que ara obre les portes. / Jo no he parlat de negociació, he dit que s'està parlant al Consell Escolar de Catalunya.


Les bases de la futura Llei d'Educació es van fer públiques el passat mes de novembre. Poc després, tots els sindicats de l'ensenyament van convocar per aquest dijous una vaga del professorat. El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha insistit recentment en el caràcter obert del document, que convida a la discussió, però no ha aconseguit que els sindicats retirin la convocatòria.

A Sant Cugat, està previst que el 78% del professorat dels centres públics de primària i infantil s'afegeixi a la vaga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.