Ajuntament i Generalitat signen el conveni per engegar la Borsa d'Habitatge Jove a la ciutat


  • Comparteix:

L'Ajuntament i la Generalitat han signat un conveni de col·laboració per posar en marxa la Borsa d'Habitatge Jove al nostre municipi. L'objectiu és facilitar als joves la possibilitat d'accedir a lloguers assequibles una mica per sota dels preus de mercat, oferint als propietaris diferents ajudes per rehabilitar l'immoble i assegurant el cobrament regular del lloguer.

Aquest programa, que es gestionarà des de l'Oficina Local d'Habitatge, parteix de l'existència de prop de 1.000 pisos buits actualment a la nostra ciutat i de la voluntat de convèncer els seus propietaris perquè entrin dins aquest circuit, oferint lloguers entre un 10 i un 20% per sota del preu de mercat.

A canvi, l'administració ofereix diferents ajudes per rehabilitar l'immoble, i durant el primer any també proporciona una pòlissa multirisc per possibles desperfectes i una pòlissa de caució per garantir el cobrament del lloguer. D'aquesta manera, es vol donar una nova opció als joves per solucionar el problema d'accés a l'habitatge. Així ho ha explicat el tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon.

Toni Ramon

Promusa va fer un estudi segons al qual hi ha prop de 1.000 pisos buits al municipi i el que volem és fer una campanya amb els corresponents propietaris perquè entrin dins aquest circuit


Ramon ha recordat que l'accés a l'habitatge és un dels problemes que més preocupa als joves de Sant Cugat i del conjunt de Catalunya, i que per això des de l'Ajuntament s'ha apostat per la construcció de més d'un miler de pisos protegits durant aquest mandat, incorporar el règim de lloguer en algunes d'aquestes vivendes de protecció oficial, o engegar borses d'habitatge.

En el mateix sentit s'ha expressat la secretària general de Joventut de la Generalitat, Marta Rosàs, que s'ha felicitat que Sant Cugat hagi decidit afegir-se als més de 30 municipis que ja compten amb una borsa d'habitatge jove al nostre país.

Marta Rosàs

Fa 2 anys hi havia unes10 borses d'aquestes i cada cop es veu més clara aquesta aposta i aquesta necessitat per aquest programa. Per això, hem de felicitar-nos que l'Ajuntament s'hagi animat a dur a terme aquesta iniciativa i que la Generalitat hagi volgut estar al seu costat


Rosàs ha volgut destacar que aquest és un projecte que costa d'engegar i que durant el primer any dóna pocs resultats, però que un cop consolidat fins i tot pot arribar a influir en els preus de mercat dels lloguers. Segons dades del govern català, durant el 2005 es van atendre més de 55.000 joves i més de 5.000 propietaris amb aquests programes, i que es van aconseguir allotjar 27.000 joves amb uns lloguers que, de mitjana, oscil·len al voltant dels 500 euros.

Pel que fa als termes del conveni entre les dues administracions, l'acord estableix que la Generalitat farà una aportació de 20.000 euros per mantenir el programa, mentre que l'Ajuntament oferirà el servei i es farà càrrec de les despeses que es derivin del seu funcionament.

Cal remarcar que per participar en aquest programa cal tenir entre 18 i 35 anys, tenir uns ingressos mensuals bruts de com a mínim 1,5 vegades el salari mínim interprofessional, i en cas de ser estudiant, estar a l'atur o no cobrar la quantitat esmentada, obtenir un aval immoble.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.