La FAV demana un replantejament del funcionament dels consells de districte


  • Comparteix:

La Federació d'Associacions de Veïns de Sant Cugat (FAV) demana a l'equip de govern que es replantegi seriosament els mecanismes de participació ciutadana i que busqui fórmules per desencallar el funcionament dels consells de districte. D'altra banda, i en declaracions a aquesta emissora, la FAV s'ha felicitat de la petició de l'alcalde perquè s'acceleri la construcció del tercer CAP, i han recordat que cal fer un seguiment exhaustiu i ser insistents en aquest tema per evitar que la ciutat arribi a una situació de col·lapse en l'àmbit sanitari.

Durant una entrevista dins el magazín 'Sant Cugat a Fons' d'aquesta emissora, representants de la FAV Sant Cugat han aprofitat per reclamar un replantejament de les polítiques de participació ciutadana al municipi, i especialment, del funcionament dels consells de districte.

Des de la FAV han recordat que 3 de les 4 associacions de veïns de la Floresta han abandonat el consell i que les entitats veïnals de les Planes s'han plantejat fer el mateix si no es resolen els seus problemes. Davant d'aquesta situació, el president de la FAV, Manel Sànchez, considera que cal estudiar seriosament els mecanismes i tenir clar per quin nivell de participació veïnal aposta l'equip de govern.

Manel Sànchez

Això s'ho han de replantejar, els consells de districte no hi ha dret que no tinguin aquesta efectivitat que la gent demana. No hi ha dret que hi hagi un aturament en situacions que són lamentables. Cal voluntat política


D'altra banda, des de la FAV també han volgut fer esment de la situació referent al mapa sanitari i s'han felicitat de les declaracions de l'alcalde instant a la conselleria de Salut a accelerar la construcció del tercer CAP. Tot i reconèixer que encara hi ha un marge de temps per treballar, des de la federació veïnal asseguren que cal insistir en aquest tema per evitar una situació de col·lapse com la que es va produir abans de la construcció del segon CAP. Escoltem el secretari de la FAV, Josep Maria Àngel.

Josep Maria Àngel

És el moment per demanar-ho. L'Ajuntament ha fet el que havia de fer que és cedir els terrenys a la Generalitat i la Generalitat ha de fer la inversió prevista. Però en aquestes coses no es tracta només de fer una declaració, que s'ha de fer, també cal anar-ho seguint i insistint


Per últim, la FAV de Sant Cugat assistirà aquest dissabte a Badia del Vallès a una reunió de la Confederació d'Associacions de Veïns del Vallès Occidental per parlar del Pla d'Infraestructures del Transport de Catalunya elaborat per la Generalitat i estudiar la possibilitat de presentar al·legacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.