Salut confirma que l'hospital de referència es construirà a Rubí


  • Comparteix:

L'hospital públic de referència es construirà a Rubí, en uns terrenys de 27.000 metres quadrats entre Ca n'Oriol i Can Sant Joan. Així ho ha anunciat oficialment la conselleria de Salut, després de setmanes d'especulacions. L'alcalde, Lluís Recoder, ha remarcat que els terrenys triats no estan connectats amb els Ferrocarrils de la Generalitat i ha anunciat que el consistori està estudiant opcions per garantir la connectivitat amb autobus.

Els terrenys escollits pel departament de Salut són de l'Ajuntament de Rubí i estan situats entre Ca n'Oriol i Can Sant Joan. El solar ocupa 27.000 metres quadrats al peu del Vial Interpolar i limita al sud amb el terme municipal de Sant Cugat.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha dit que accepta la decisió de la conselleria de Salut, tot i que reitera que hi ha motius polítics al darrera.

Lluís Recoder

Salut ens va dir que un dels últims terrenys que vam proposar, a la Guinardera, estava en empat tècnic amb els terrenys de Rubí. Nosaltres hem fet el que havíem de fer. La Generalitat ha fet la seva elecció i no la discutirem.


Recoder ha insistit en què els millors terrenys per l'hospital eren els que va proposar Sant Cugat, a tocar de l'estació de l'Hospital General i de la Renfe de Rubí, o en tot cas els terrenys que va suggerir Rubí en aquesta mateixa ubicació.

L'alcalde ha remarcat que l'opció escollida per la conselleria de Salut no té connexió amb Ferrocarrils i ha proposat opcions per garantir la connectivitat amb autobus.

Lluís Recoder

Els terrenys triats no tenen connexió amb FGC. Haurem de garantir la connexió amb autobus. El bus del polígon Can Sant Joan, que gestiona FGC, pot ser una bona via.


L'alcalde ha subratllat que tot i ubicar-se a Rubí, l'hospital serà també de la ciutadania de Sant Cugat. Recoder s'ha mostrat confiat que l'equipament serveixi per atendre totes les necessitats sanitàries de les tres poblacions de l'entorn, Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal, que juntes superen els 150.000 habitants.

La consellera de Salut, Marina Geli, va anunciar que l'hospital podria ser una realitat a finals del 2009.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.