El centre de TVE a Sant Cugat segueix massivament la vaga contra el pla de sanejament de la SEPI


  • Comparteix:

Seguiment massiu de la vaga de RTVE al centre de producció de Sant Cugat. Uns 200 treballadors s'han concentrat aquest matí a les portes del centre per expressar el seu rebuig al pla que preveu acomiadar uns 400 empleats de l'ens estatal a Catalunya. El comitè intercentres espera que el govern espanyol prengui nota del malestar dels treballadors i s'avingui a negociar el pla alternatiu dels sindicats per consolidar el model públic de ràdio i televisió.

Uns 200 treballadors de l'ens públic s'han concentrat aquest matí a les portes de TVE a Sant Cugat per manifestar el seu rebuig al pla de sanejament plantejat per la direcció de l'ens i la SEPI.

Des del comitè intercentres de RTVE exigeixen al govern espanyol que modifiqui la seva postura i s'avingui a negociar el pla alternatiu dels sindicats per consolidar el model públic de ràdio i televisió estatal. El president del comitè, Juan Manuel Hidalgo, adverteix que si el govern espanyol no cedeix, les mobilitzacions continuaran.

Juan Manuel Hidalgo

Esperem que la SEPI prengui nota del rebuig dels treballadors al pla i mogui fitxa. Nosaltres hem presentat un pla alternatiu per parlar del model de RTVE. Si la SEPI no es mou, hi haurà més mobilitzacions.


El comitè de vaga de RTVE assegura que el seguiment de la protesta ha estat superior al 80% a tots els centres de producció de l'Estat, mentre que la direcció de l'ens rebaixa la xifra al 62%. A Sant Cugat, els treballadors han seguit massivament la convocatòria i només han funcionat els serveis mínims, que inclouen el canal TeleDeporte i els serveis informatius, que han escurçat la seva durada.

Des del comitè intercentres, Juan Manuel Hidalgo valora molt positivament el seguiment de la jornada de vaga.

Juan Manuel Hidalgo

Esperàvem que fos així a tots els centres de RTVE. Ens diuen que a tot arreu el seguiment és de pràcticament del 100%.


Dels 900 treballadors del centre de Sant Cugat, el comitè de vaga assegura que només han treballat unes 6 persones, al marge dels serveis mínims decretats pel govern espanyol i que el comitè d'empresa ha qualificat d'abusius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.