El seguiment majoritari de la vaga del professorat deixa buides la majoria d'aules


Temes relacionats

El 78% dels mestres de primària anuncien el seu suport a la vaga contra les bases de la Llei d'Educació (14/feb/08)

Els sindicats consideren 'abusius' els serveis mínims de la vaga del professorat (14/feb/08)


  • Comparteix:

Escassa assistència d'alumnes a les escoles d'infantil i primària de Sant Cugat. Els pares i mares han decidit no portar els seus fills als centres on la majoria de mestres s'han sumat a la vaga. Alguns CEIP havien indicat per carta que, tot i els serveis mínims, la seguretat dels infants no quedava garantida. El departament d'Educació confirma que els centres estan complint els serveis essencials amb normalitat.

En alguns centres, com el CEIP Catalunya, només un 0,6% dels alumnes han assistit a classe. En aquesta mateixa situació es troba el CEIP Turó de Can Mates, on només un alumne ha anat a escola. L'extrem oposat es troba al CEIP Ferran i Clua, on la majoria del professorat es desmarca de la vaga i, per tant, gairebé tots els nens assisteixen amb normalitat a les classes. També a l'onzena escola els 90 estudiants estan fent classe amb normalitat.

En general, però, el seguiment de la vaga és massiu a la nostra ciutat i l'assistència d'alumnes és minoritària. La majoria de les escoles de la ciutat tenen entre set i 15 alumnes.


La directora del CEIP Gerbert d'Orlach, Anna Fitó, ha explicat aquest matí a Cugat.cat que al seu centre només hi han acudit una quinzena d'alumnes. Fitó ha detallat com s'organitza el centre per acollir aquests infants.


Anna Fitó

Hi ha uns 15 alumnes. Un mestre organitzarà activitats no curriculars i lúdiques per a cada nivell.



La majoria de pares i mares han decidit respondre a les peticions dels centres, que havien indicat que la seguretat dels alumnes no quedava garantida tot i els serveis mínims. La directora del CEIP Maragall, Elvira Güell, ha valorat positivament la resposta dels pares i la seva 'responsabilitat' per no haver portat als nens a l'escola. Són declaracions al magazín 'Sant Cugat a fons'.


Elvira Güell

Ens sembla que els serveis mínims decretats per la Generalitat són abusius i irresponsables. La sort és que la jornada és tranquil·la perquè els pares han estat molt responsables.



De la seva banda, el professor Toni González, del CEIP Gerbert d'Orlach, ha explicat a Cugat.cat les raons per les quals no ha seguit la vaga.


Toni González

Estic bastant d'acord amb les bases del document presentat per Educació. Amb coherència amb això he decidit no fer vaga.



De la seva banda, el departament d'Educació de la Generalitat diu en un comunicat que la jornada s'està desenvolupant amb normalitat i amb un seguiment 'parcial'. A dos quarts de dotze del migdia està previst que el departament d'Educació ofereixi les xifres governamentals del seguiment de vaga a les escoles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.