L'Ajuntament convoca noves subvencions per potenciar els projectes d'estalvi energètic


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha obert una nova convocatòria per concedir subvencions a projectes que fomentin l'ús d'energies alternatives i que prioritzin l'estalvi. Per aconseguir aquestes ajudes, que poden arribar fins als 6.000 euros en funció del projecte, cal presentar una instància a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC).

Fomentar l'estalvi d'aigua, potenciar l'ús de l'energia solar i donar suport als projectes o activitats de protecció ambiental. Aquests són els tres objectius de la convocatòria de subvencions que ha obert l'Ajuntament.

Les quantitats màximes a què poden arribar aquestes ajudes municipals són de 1.200 euros en el cas de instal·lació de sistemes d'estalvi d'aigua, fins a 1.500 euros si es volen col·locar sistemes d'aprofitament de l'energia solar, i fins a 6.000 euros en casos d'activitats de protecció ambiental.

El tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha recordat la importància de potenciar la utilització de les energies alternatives.

Eduard Pomar

És important que la gent prengui consciència que el consum energètic sense mesura és perjudicial pel medi ambient perquè representa entre altres coses emissions de CO2 a l'atmosfera.


Durant els darrers tres anys l'Ajuntament ja ha estat concedint subvencions d'aquest tipus. Ara però, l'objectiu és donar-les a conèixer al màxim de gent possible, i també revisar i incrementar les quantitats establertes.

Pomar ha incidit també en la importància de la reducció del consum d'aigua en un municipi com Sant Cugat.

Eduard Pomar

Hem de tenir en compte que Sant Cugat és una de les ciutats amb major consum d'aigua per persona. El que es pretén és reduir aquest consum fins arribar als 150 litres per persona i dia que es demana des de l'àmbit europeu.


En els casos d'implantació de sistemes d'aigua com d'energia solar, les sol·licituds es poden presentar fins el 31 d'octubre. Pel que fa a les activitats de protecció ambiental, el termini arriba fins al dia 30 de setembre.

Per obtenir aquestes ajudes cal presentar una instància a l'OAC i adjuntar la documentació esmentada a les bases, que es poden consultar al web municipal www.santcugat.org



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.