Sant Cugat acollirà aquest estiu una dotzena de nens sahrauís dels camps de refugiats de Tinduf


  • Comparteix:

Una dotzena de nens sahrauís dels camps de refugiats de Tinduf, a Algèria, arribaran a finals de juny a la nostra ciutat per passar l'estiu amb famílies santcugatenques. L'entitat Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) organitza per desè any consecutiu aquest programa d'acollida, que inclou revisions mèdiques i activitats d'intercanvi cultural.

Un total de 12 nens sahrauís, el mateix número que l'any passat, arribaran a finals de juny a la nostra ciutat dins del contingent de 8.000 infants dels camps de refugiats del Tinduf, a Algèria, que passaran l'estiu a diferents localitats de l'Estat espanyol. L'entitat Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS) organitza per desè any l'acollida amb famílies de la nostra ciutat. Una de les seves responsables, Neus Bosch, s'ha mostrat satisfeta per la col·laboració de la ciutadania.

Neus Bosch

Sant Cugat acollirà enguany 12 nens, igual que l'any passat. Estem força contents, perquè ja hi ha famílies interessades en l'acollida.


Els nens sahrauís arribaran a finals de juny a la nostra ciutat i viuran, un any més, la Festa Major. Com cada any, a més, s'aprofitarà per sotmetre els nens a revisions mèdiques. Neus Bosch explica que la principal afecció dels nens sahrauís acostuma a ser l'anèmia.

Neus Bosch

Farem revisions mèdiques per conèixer l'estat de salut dels nens. Els derivarem a especialistes quan calgui. Molts tenen anèmia.


Durant el mes de juliol, els nens sahrauís participaran en activitats lúdiques, tallers, casals d'estiu i colònies. A l'agost, marxaran de vacances amb les famílies d'acollida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.