La plaça d'Octavià s'omple per celebrar el Diumenge de Rams


  • Comparteix:

Centenars de santcugatencs s'han congregat aquest diumenge a la Plaça d'Octavià per celebrar el Diumenge de Rams. Mossèn Blai Blanquer ha estat l'encarregat, un any més, de beneir les palmes, els palmons i les branques d'olivera i de llorer que, com marca la tradició, s'han de conservar fins l'any que ve.

Com cada any, Sant Cugat ha sortit al carrer per celebrar el Diumenge de Rams, dia que commemora l'entrada de Jesús a Jerusalem. Centenars de persones, s'han concentrat a la Plaça d'Octavià al punt del migdia per beneir les palmes, palmons i branques d'olivera i de llorer que han adquirit en els darrers dies en les desenes de paradetes muntades expressament per a l'ocasió. Escoltem el moment en què el rector de la Parròquia Sant Pere d'Octavià, Mossèn Blai Blanquer, ha fet la benedicció.

Mossèn Blai Blanquer

Ara recordarem el moment en què Jesús entrava a Jerusalem i era aclamat. Hem portat palmes i branques per recordar-lo. Ara beneirem els rams i els qui els porten


Després de la benedicció, l'ofici ha continuat a l'interior de l'Església. El seguiment d'aquest acte religiós ha estat massiu, i els protagonistes han estat, sobretot, els més menuts, que han acceptat l'oferiment del rector de pujar a l'altar per seguir més atentament la missa. Mossèn Blai Blanquer ha destacat la massiva participació ciutadana i ho ha vinculat a la tradició històrica.

Mossèn Blai Blanquer

Aquesta celebració està molt arrelada. Aplega molta gent. L'església ha estat incapaç d'abastar tanta gent, i la plaça també. És un acte amb arrel bíblica molt important. Hem de reviure la voluntat de Jesús, que sabia que moriria i no obstant això estima i convoca tothom.


Com ja és habitual, la gran majoria dels santcugatencs que han assistit a l'ofici de Diumenge de Rams han estat famílies amb criatures petites, gairebé totes amb les palmes i palmons que els padrins s'han encarregat de regalar. Els assistents han coincidit a destacar la importància d'aquesta tradició, tot i alguns han reconegut que avui dia ja no es coneix massa el seu origen religiós.

Participants del Diumenge de Rams

Penso que molts vénen per als nens i quan acaba l'acte se n'obliden / Crec que s'hauria de fer com un acte religiós / Molts nanos no tenen ni idea del què això vol dir


El bon temps ha acompanyat tota la jornada, cosa que ha beneficiat la benedicció de les palmes des de la Plaça d'Octavià.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.