Els cinc nens sarahuís acollits a Sant Cugat tornen als camps de refugiats


  • Comparteix:

Després de dos mesos, els 5 nens sarahuís acollits per famílies sancugatenques han abandonat la ciutat. Abans de la seva marxa, Sant Cugat amb el Poble Saharuí els va oferir una festa de comiat. Durant la seva estada els nens han pogut realitzar diferents activitats i han passat les pertinents revisions mèdiques.

Els nens, procedents dels campaments d'Smara i d'Auserd, a l'Estat d'Argèlia, van arribar a Sant Cugat el passat onze de juliol. Enguany el número de nens acollits ha baixat notablement respecte d'anys anteriors ja que segons l'entitat Sant Cugat amb el Poble Sarahuí (SCAPS) la difusió per obtenir famílies acollidores es va començar "massa tard".
Segons l'SCAPS, els nens han participat en diverses activitats com ara casals, i també se'ls han practicat revisions mèdiques per fer un seguiment del seu estat de salut. Els sarahuís són la primera comunitat mundial en número de malalts celíacs.
L'ONU, el Tribunal de l'Haia i les disposicions internacionals reconeixen els drets legítims del poble sarahuí a decidir el futur del territori sobre el Sàhara Occidental, ocupat per Marroc des de 1975. El rei alauita, en canvi, rebutja un referèndum d'autodeterminació i aposta per cedir una autonomia però sota sobirania marroquina.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.