La parròquia de Sant Pere d'Octavià arriba a la Pasqua amb més de 10 celebracions litúrgiques


  • Comparteix:

La parròquia de Sant Pere d'Octavià celebra la Setmana Santa amb més d'una dotzena d'actes litúrgics, entre ells la tercera edició del 'Via crucis', una visita a l'ermita de Sant Crist de Llaceres i una litúrgia sobre la Passió i Mort de Jesucrist. El punt de partida serà Dijous Sant amb una oració a les 9 del matí i la missa vespertina recreant el 'darrer sopar'. La Santa Missa de Diumenge de Resurrecció clourà els actes de celebració de Setmana Santa.

L'oració a les nou del matí del Dijous Sant donarà el tret de sortida a les celebracions de Setmana Santa. Aquest dia es recorda 'l'últim sopar' de Jesucrist i els apòstols i es relaciona amb el Sagrament del Perdó. És per això, que la Parròquia de Sant Pere d'Octavià oferirà durant aquest dia 'el perdó' individualment a tots aquells feligresos que estiguin interessats. Així ho ha explicat el rector de la Parròquia, mossèn Blai Blanquer, al programa d'aquesta emissora 'Sant Cugat a fons'.

Mossèn Blai Blanquer

Abans del dia de Dijous Sant es tindrà ocasió de rebre el sagrament del Perdó individualment. És una manera de participar en el temps de conciliació que suposa Setmana Santa.


La tercera edició del 'Via crucis', que se celebrarà el Divendres Sant a les 9 del matí, arriba amb una novetat. Els membres del seguici del 'Via crucis' trauran al carrer una figura de Crist Crucifixat de grans dimensions que per primera vegada es portarà alçada. La Passió i la Mort de Jesucrist es recordarà a les cinc de la tarda amb una activitat litúrgica especial on es repassarà els darrers moments de la vida del Salvador. A més a més, es farà una visita guiada a l'ermita de Llaceres a les dotze del migdia on s'oferirà una pregària de Sant Crist per a infants. Blai Blanquer és el mossèn de la parròquia de Sant Pere d'Octavià.

Mossèn Blai Blanquer

Enguany es podrà visitar l'ermita de Llaceres on s'oferirà una pregària de Sant Crist per als infants. És una manera de benerar la Creu, símbol més emblemàtic de la Passió de Crist.


Els actes de celebració de la Resurrecció del Senyor començaran el dissabte a dos quarts d'onze de la nit amb la tradicional vetlla pasqual emmarcada, recordem, en la nit que Jesucrist va deixar el Sant Sudari. Finalment, Diumenge de Pasqua de Resurreció, dia en què Jesús va resucitar, la parròquia oficiarà sis misses a partir de les 9 del matí amb una actuació de Caramelles a la llotgeta del Monestir a la una de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.