Les famílies no porten els nens a escola i les aules es buiden


  • Comparteix:

La majoria d'escoles d'infantil i primària de Sant Cugat han quedat buides aquest dijous a causa de la vaga del professorat. Bona part de les famílies no ha portat els fills als centres on la majoria de mestres s'han sumat a la protesta. Alguns CEIP havien advertit per carta als pares que, tot i els serveis mínims, la seguretat dels infants no estava garantida.

La majoria de mestres i professors de la ciutat s'han adherit a la convocatòria de vaga dels sindicats de l'Ensenyament. Tot i això, escoles i instituts han hagut de complir els serveis mínims decretats per la Generalitat.

La directora del CEIP Joan Maragall, Elvira Güell, valora la resposta dels pares a aquesta situació.

Elvira Güell

Ens sembla que els serveis mínims decretats per la Generalitat són abusius i irresponsables. La sort és que la jornada és tranquil·la perquè els pares han estat molt responsables.


En canvi, altres docents de la ciutat no s'han sumat a la protesta perquè donen suport a les bases de la Llei d'Educació impulsades per la Generalitat.

Un els professors santcugatencs que no ha seguit la vaga, Toni González, explica els seus motius.

Toni González

Estic bastant d'acord amb les bases del document presentat per Educació. Amb coherència amb això he decidit no fer vaga.


Segons la Coordinadora d'AMPA, la vaga dels docents ha estat 'precipitada'. L'entitat també ha subratllat que les famílies havien rebut poca informació sobre la protesta dels docents.

La presidenta de la Coordinadora d'AMPA de Sant Cugat, Patrícia Recolons, ha assegurat a Cugat.cat que moltes famílies no han portat els nens a l'escola per por de no ser ben atesos.

Patrícia Recolons

Créiem que no estarien ben atesos. La majoria de pares no han portat als nens per això. Creiem que és massa precipitat.


La patronal vallesana Cecot creu que no és el moment de convocar vagues per la proposta de bases de la futura Llei d'Educació presentada pel govern català. Segons la Cecot, el document de bases va 'en la bona direcció' per afrontar un 'problema' que consideren 'crític'.

La regidora d'Educació, Ester Salat, no ha volgut fer declaracions de la vaga, tot i la demanda de Cugat.cat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.